Anglada denuncia dos regidors «per injúries i coaccions» durant el minut de silenci

El regidor de Plataforma Vigatana es considera agredit per part d'Arnau Martí i Jaume Colomer

Moments de l'incident a la plaça Major de Vic
Moments de l'incident a la plaça Major de Vic | Osona.com
Redacció
18 d'agost del 2017
Actualitzat el 22 d'agost a les 15:14h

El regidor de Plataforma Vigatana Josep Anglada denunciarà als regidors de l'Ajuntament de Vic Arnau Martí (Vic per a Tots) i Jaume Colomer (ERC-Som Vic) per "injúries i coaccions" durant els 5 minuts de silenci d'aquest divendres a la plaça Major de Vic per condemnar els atacs terroristes. Així ho explica el seu partit a través d'un comunicat, on remarca que "tothom té dret a dir: «Fora jihadistes de Catalunya»". Anglada portava aquests rètols juntament amb el símbol de prohibició de mesquites i el logo del seu partit SOMI.

Preciament han estat aquest cartells que han provocat els incidents moments abans que sonessin les 12 del migdia. Alguns dels regidors del consistori, com Jaume Colomer (ERC), Arnau Martí (Vic per a Tots) i Maria Balasch (ERC) s'han posat al davant d'Anglada per tapar els cartells i s'han sentit alguns crits demanant que es retiressin aquests rètols.

El regidor Jaume Colomer li ha arrabassat a Anglada el seu cartell. I quan Anglada ha intentat recuperar-lo, el regidor Arnau Martí l'ha intentat retenir. Uns moments després Anglada ha agredit a Martí, i el regidor Colomer s'ha posat pel mig empenyent el regidor de Plataforma Vigatana. L'Ajuntament de Vic i Arnau Martí també denunciaran a Anglada per l'agressió durant el minut de silenci.

Anglada nega rotundament que hagi agredit el regidor de Vic per a Tots i explica que "el que s'ha sentit agredit ha estat ell, primer per les empentes rebudes per Martí, i després pels cops que ha rebut per part del regidor Colomer".

L'alcaldessa de Vic Anna Erra ha lamentat l'actuació del regidor Anglada. "Sap molt greu que en moments d'unió i dol, alguns aprofitin per fer propaganda política", deia Erra, remarcant que "sempre anirem contra aquests atacs, però mai d'aquesta manera". "Vic és una ciutat de pau i d'acollida", ha sentenciat. La concentració ha aplegat un miler de persones a la plaça Major la ciutat.
Arxivat a