L'Ajuntament de Vic i Arnau Martí denunciaran Anglada per l'agressió durant el minut de silenci

La denúncia es farà efectiva aquest divendres a la tarda | Anna Erra condemna l'actuació del regidor de Plataforma Vigatana: "Sap molt greu que en moments d'unió i dol, alguns aprofitin per fer propaganda política"

Moments de l'incident a la plaça Major de Vic
Moments de l'incident a la plaça Major de Vic | Osona.com
18 d'agost del 2017
Actualitzat a les 18:04h

L'Ajuntament de Vic i el regidor de Vic per a Tots Arnau Martí denunciaran el regidor de Plataforma Vigatana Josep Anglada per l'agressió d'aquest matí durant els 5 minuts de silenci per condemnar els atacs terroristes. Martí ha explicat a Osona.com que faran efectiva la denúncia aquest mateix divendres a la tarda. L'Ajuntament ho anunciat a través d'un comunicat remarcant que "es denunciarà l'agressió d'un regidor a un càrrec electe".

Els fets se situen uns moments abans dels 5 minuts de silenci. El regidor de Plataforma Vigatana, Josep Anglada i dues persones més mostraven uns cartells del seu partit (SOMI) on s'hi llegia "Fora jihadistes de Catalunya" i el símbol de prohibició de mesquites. Alguns dels regidors del consistori, com Jaume Colomer (ERC), Arnau Martí (Vic per a Tots) i Maria Balasch (ERC) s'han posat al davant d'Anglada per tapar el rètol i s'han sentit alguns crits demanant que es retiressin aquests rètols.

El regidor Jaume Colomer li ha arrabassat a Anglada el seu cartell. I quan Anglada ha intentat recuperar-lo, el regidor Arnau Martí l'ha intentat retenir. Uns moments després Anglada ha agredit a Martí, i el regidor Colomer s'ha posat pel mig empenyent el regidor de Plataforma Vigatana. Anglada també denuncia els dos regidors per "injúries i coaccions".

Per la seva banda, l'alcaldessa de Vic Anna Erra ha lamentat l'actuació del regidor Anglada. "Sap molt greu que en moments d'unió i dol, alguns aprofitin per fer propaganda política", deia Erra, remarcant que "sempre anirem contra aquests atacs, però mai d'aquesta manera". "Vic és una ciutat de pau i d'acollida", ha sentenciat. La concentració ha aplegat un miler de persones a la plaça Major la ciutat.
Arxivat a