La furgoneta trobada a Vic no contenia explosius

Les càmeres de vigilància ja van gravar el dia abans el vehicle

La furgoneta abandonada, a la carretera de Vic a Manlleu
La furgoneta abandonada, a la carretera de Vic a Manlleu | Albert Alemany
Redacció
18 d'agost del 2017
Actualitzat a les 16:47h
Els agents del TEDAX no han localitzat cap explosiu a la segona furgoneta relacionada amb l'atemptat de Barcelona. El vehicle estava estacionat davant del Burger King, a la carretera de Vic a Manlleu, en ple polígon del sot dels Pradals. Els Mossos d'Esquadra van acordonar la zona a partir de les 7 de la tarda.

Tot i així, fins a quarts d'1 de la matinada no ha començat l'escorcoll dels agents del TEDAX per comprovar que el cotxe estava lliure d'explosius. Els TEDAX han fet les comprovacions amb l’ajuda d’un robot teledirigit. Un cop descartat el perill, els Mossos d’Esquadra han tornat a obrir la carretera al trànsit i han deixat sense efecte el perímetre de seguretat d’uns 200 metres al voltant del vehicle. 

​La inspecció ha acabat al voltant de les dues de la matinada. La furgoneta ha estat remolcada fins a la comissaria dels Mossos d'Esquadra i passarà a disposició de la policia científica. Sembla ser que aquesta furgoneta hauria d'haver servit perquè els terroristes fugissin, però finalment, per raons desconegudes no va formar part del seu pla.

L’alcaldessa de Vic, Anna Erra, lamenta els fets i explica que pocs instants després de l’atemptat han començat a circular rumors falsos a Vic, però ho atribueix a una situació “d’alarma social i preocupació que es viu després d’un atemptat tan greu”. L’Ajuntament de la ciutat ha convocat els ciutadans a un minut de silenci que tindrà lloc aquest divendres a les 12 del migdia a la plaça Major de Vic, davant el consistori.


La furgoneta ja va passar per Vic el dia abans

Gràcies a les gravacions de les empreses properes a on estava estacionada la furgoneta, els Mossos d'Esquadra han pogut comprovar que el vehicle va passar per aquesta mateixa zona el dia abans. Tot fa pensar, doncs, que l'acte estava degudament planejat. De moment, hi ha tres persones detingudes relacionades amb l'atac a Barcelona: dues de Ripoll i una d'Alcanar.

La capital catalana, deserta

Després de conèixer la informació de l'atac a Barcelona, que ha fet almenys 13 morts, el centre de Vic va quedar desert. Un exemple clar, era la plaça Major, habitualment freqüentada en aquestes hores. A més, les botigues de la capital també van tancar abans els seus establiments.

Un altre exemple era la carretera de Manlleu, on minuts abans que es tallés, la circulació era densa. Hores després ja no s'hi podia accedir, amb més d'una desena de dotacions de Mossos acordonant la zona. Els agents van redirigir treballadors de les empreses i vianants cap a zones segures. Entre aquests, hi havia els treballadors del Burger King que, en declaracions a Osona.com, asseguraven que no havien vist cap conducta sospitosa.


 

Consulta totes les novetats al minut a minut de NacióDigital

Arxivat a