Trobada a Vic la segona furgoneta de l'atemptat de Barcelona

Una furgoneta blanca ha atropellat desenes de persones a la Rambla de Barcelona i l'atacant s'hauria atrinxerat armat a un restaurant turc amb ostatges

Desplegament policial a la part alta de la Ramba
Desplegament policial a la part alta de la Ramba | ACN
Redacció
17 d'agost del 2017
Actualitzat a les 21:15h
Els Mossos d'Esquadra han informat que la segona furgoneta que es buscava relacionada amb l'atemptat amb atropellament d'avui a Barcelona ha estat trobada a Vic. Concretament, a la carretera de Vic a Manlleu, prop del Burguer King.

INFORMACIÓ PRÈVIA

Una furgoneta atropella desenes de persones a les Rambles de Barcelona i ha mort 12 persones, segons ha confirmat TV3. Segons els Mossos, que han qualificat l'acció d'"atemptat terrorista", hi ha també diversos ferits després que una furgoneta blanca travessés a tota velocitat la Rambla atropellant diversos vianants.

La furgoneta, de lloguer, hauria recorregut fins a 50 metres a tota velocitat per la part alta de la Rambla de Barcelona fent esses fins arribar al mercat de la Boqueria. Segons ha informat la Cadena Ser, a l'interior de la furgoneta s'hi ha trobat un passaport espanyol amb un nom "d'origen àrab". Els Mossos busquen una segona furgoneta blanca amb matrícula 7082 JWD, que finalment ha estat trobada al costat d'un Burger King de Vic.

Els consellers de Presidència i de Salut, Jordi Turull i Toni Comín, han abandonat l'UCE es dirigeixen cap a Barcelona per una reunió d'urgència del Govern. El conseller d'Interior, Joaquim Forn, es troba seguint l'evolució de l'atemptat. L'alcaldessa de Barcelona es troba en permanent contacte amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. La comunicació entre els governs català i espanyol és també constant. 


De moment es desconeix el nombre exacte de ferits, que podrien ser més d'una vintenta, alguns d'ells greus. S'han tancat les estacions de TMB, Ferrocarrils i Renfe a la zona de Plaça Catalunya, així com la majoria de comerços i establiments, i s'ha acordonat la zona. També s'han limitat les sortides de Barcelona i s'ha tallat la Ronda de Dalt.

Els Mossos apunten que l'atacant hauria fugit a peu després de l'atropellament. Busquen una persona d'1,70 vestit amb una samarreta de ratlles blaves. Fonts de la Guàrdia Urbana indiquen que s'hauria atrinxerat al bar Rey de Istambul, amb hostatges i armat. La policia busca possibles còmplices que també haurien participat en aquest atropellament massiu. Els Mossos descarten un tiroteig al Corte Inglés. Els Mossos demanen recomanen no difondre fotos de l'operatiu i seguir fonts oficials. Des d'Emergències de Catalunya recomanen no sortir al carrer per la zona de Plaça Catalunya amb la Rambla, i els Mossos han cridat a desallotjar la plaça. Els Mossos també recomanen a les persones que es troben per la zona a l'interior d'establiments, que hi romanguin dins fins que la policia no indiqui el contrari.
Arxivat a