Manlleu acollirà la «Fira de les Merdes» de Catalunya

L'esdeveniment té per objectiu situar i buscar solucions als diferents conflictes mediambientals de Catalunya |Serà la seva segona edició, després que es presentés l'any passat a Tàrrega

Redacció
17 d'agost del 2017
Actualitzat a la 13:17h
Un moment de l'edició passada de la Fira, a Tàrrega
Un moment de l'edició passada de la Fira, a Tàrrega | Fira de les merdes
Manlleu acollirà la 2a Fira de les Merdes de Catalunya el dissabte 16 de setembre. L'esdeveniment té per objectiu situar els diferents conflictes mediambientals de Catalunya, alhora que pretén crear un espai adequat per reflexionar i pensar estratègies d’incidència política i comunicativa transformadores. 

La primera fira, que va tenir lloc a Tàrrega, va girar al voltant de la contaminació atmosfèrica i la contaminació d'aqüífers. Per l'edició d'enguany se seguiran tractant temes com l'alta contaminació de les fonts, que pateix la comarca d'Osona, o la contaminació de molts aqüífers del territori català, entre altres problemàtiques.

Segons expliquen en un comunicat els organitzadors de la Fira, la immensa majoria dels conflictes socioambientals parteixen "d'un model econòmic que prioritza el benefici econòmic privat enfront de l’interès comú. Aquesta lògica d’espoli deteriora el territori, les condicions laborals i de vida de les majories socials, i té unes conseqüències cada vegada més greus sobre la salut de les persones".
Arxivat a