Alcaldes accidentals d'Osona es troben a la depuradora EDAR de Vic

El Consell Comarcal d'Osona organitza una trobada que ha tingut com a tema principal els serveis socials i el sanejament d'aigües residuals

Alguns alcaldes osonencs que van participar en la trobada
Alguns alcaldes osonencs que van participar en la trobada | Consell Comarcal d'Osona
Redacció
04 d'agost del 2017
Actualitzat a les 11:38h
Una desena de batlles accidentals d'Osona van participar per segon any en la trobada d'alcaldes accidentals, organitzada pel Consell Comarcal d’Osona, amb la finalitat de conèixer els serveis que realitza el consell. L'esdeveniment, que va tenir lloc dimecres 2 d'agost, va girar al voltant dels serveis socials i el sanejament d'aigües residuals, on va acabar amb la visita de la depuradora més gran de la comarca. 

La trobada va començar a la Sala de Plens de l'edifici del Sucre. Allà el president accidental del Consell va comentar el gran nombre de serveis socials existents i la necessitat de derivar totes les problemàtiques als equips humans que integren els serveis socials bàsics.

Posteriorment, el vicepresident segon i responsable de l’Àrea de Medi Ambient, Règim Intern i Hisenda, Manel Romans, va mencionar les diferents fases del cicle de l’aigua, posant èmfasis al sanejament d’aigües residuals. També va realitzar un resum del funcionament d’aquest servei i de la tasca que dur a terme l’empresa comarcal  Depuradores d’Osona SL, encarregada de gestionar una trentena de depuradores urbanes d'Osona.

Després de la reunió a l'edifici de l'administració, els assistents es van desplaçar cap a l'Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) de Vic on el director tècnic de Depuradores d’Osona, Jaume Joseph Benet, els va explicar el funcionament de les instal·lacions i les diferents fases del procés de depuració. Aquest centre, el més gran d'Osona, saneja les aigües provinents dels municipis de Vic, Gurb, Calldetenes, Sant Julià i Santa Eugènia. 
 

Els alcaldes durant la visita a l'EDAR. Foto: Consell Comarcal d'Osona

Arxivat a