Vic millorarà l'asfalt i insonoritzarà la variant de Calldetenes a l'octubre

El finançament de 436.000 va a càrrec de la Diputació de Barcelona

26 de juliol del 2017
Actualitzat el 28 de juliol a la 13:30h

La variant de Calldetenes al seu pas per Vic Foto: Osona.com


L'Ajuntament de Vic millorarà l'asfalt i insonoritzarà la variant de Calldetenes al seu pas per la ciutat a finals d'aquest any, a l'octubre. Aquests treballs responen al reclam ciutadà dels veïns de Sant Llàtzer després de la inauguració de la variant de Calldetenes, i que ha provocat que el carrer del Bon Aire de Vic s'acabi convertint en una carretera amb trànsit continuat de camions.

Tal com explica la regidora d'Urbanisme, Fabiana Palmero, a Osona.com, el projecte consisteix en el reasfaltat de la via que va de rotonda a rotonda i que ressegueix el veïnat de Sant Llàtzer. Concretament es reurbanitzarà el carrer amb asfalt sonoreductor, és a dir, un tipus de material que esmorteeix el soroll dels vehicles. Palmero explica que també s'hi posarà vegetació, una altra manera de reduir el so del trànsit.

Finançat per la Diputació de Barcelona

Segons la regidora d'Urbanisme, aquests treballs "no eren una prioritat de l'Ajuntament" i com que s'han vist obligats actuar des de la posada en marxa de la variant de Calldetenes, han demanat el finançament a la Diputació de Barcelona, l'encarregada d'aquesta via. "Hem demanat que ens ajudessin a tirar endavant aquest projecte", diu Palmero, remarcant que la Diputació finançarà "el 100%" dels treballs d'aquest nou projecte que s'enfilen a 436.000 euros. Actualment, el projecte està en procés de contractació.

Pocs dies després d'obrir el carrer, ja es va haver de desviar els vehicles en un tram de la via pel profund sot que va provocar el pas de tants vehicles. Per això, ara per ara, mentre no arribin les obres, Palmero explica que hi ha una partida per reasfaltar alguns trams, abans d'iniciar el projecte complet.

Una de les primeres mesures que va posar en marxa l'Ajuntament de Vic per evitar el soroll va ser la prohibició -encara vigent- pels vehicles pesants de circular de les 10 de la nit fins a les 7 del matí per aquest carrer. D'altra banda, pel nucli urbà de Calldetenes, els camions ja no hi podien passar des de la posada en marxa de la variant. Tot això ha acabat provocant que els camions hagin de passar per Taradell. De fet, l'alcalde del municipi, Lluís Verdaguer, lamentava la falta de comunicació amb Vic per aquesta prohibició. Tot fa preveure, doncs, que a partir de l'octubre, s'aixequi la veda.
Arxivat a