La Marxa dels Vigatans del 2017 ja té data: el 8 de setembre

Ho ha anunciat Òmnium Cultural d'Osona a través de Twitter |Pilarín Bayés serà la persona homenatjada en l'acte

L'espiral de foc de les torxes a la Marxa dels Vigatans del 2016
L'espiral de foc de les torxes a la Marxa dels Vigatans del 2016 | Josep Maria Montaner
Redacció
24 de juliol del 2017
Actualitzat a les 11:11h
La Marxa dels Vigatans del 2017 ja té data. L'acte, el qual arriba a la seva quinzena edició, es farà el dia 8 de setembre, a partir de les 21.30 hores a la plaça Major de Vic. Així ho va anunciar la plataforma Òmnium Cultural Osona a través del seu compte de Twitter. Es manté, doncs, l'avançament de la data de la marxa, que normalment s'havia fet la vigília de la Diada Nacional, el dia 10. La Marxa comptarà amb la direcció d'un nou director artístic que, en els pròxims dies, es farà públic. 
 
Pilarín Bayés, la persona homenatjada

Òmnium Cultural, juntament amb la Comissió 11 de setembre, impulsors de la Marxa, també han decidit que la persona homenatjada aquest 2017 sigui la dibuixant i ninotaire osonenca Pilarín Bayés, "en reconeixement al seu compromís cívic i cultural i per la seva tasca i trajectòria en pro de la cultura, la llengua, el país i la cohesió social reflectida en el gruix de la seva extensa obra". El dia 6 de setembre, Bayés rebrà el reconeixement per part de les entitats i autoritats al Temple Romà de Vic, en un acte a les 8 del vespre.

L'any passat, la nit del 9 de setembre la Marxa va aconseguir el seu repte d'il·luminar la plaça Major de la capital d'Osona amb centenars de torxes que van portar les columnes dels pobles, i el públic hi va col·laborar amb varetes lluminoses. Hi van assistir unes dues mil persones que van omplir tota la plaça.
Arxivat a