Arran Vic guixa la façana de la futura Facultat de Medicina de la UVic

L'institució reivindica l'alt cost de la matrícula, ja que és l'únic grau privat de la universitat, i costa 5 vegades més

Guixada a la façana de la Facultat de Medicina
Guixada a la façana de la Facultat de Medicina | Arran Vic
Redacció
21 de juliol del 2017
Arran Vic ha fet una pintada a la façana de la facultat de Medicina de la Universitat de Vic per protestar sobre el cost que han de pagar els estudiants en la matrícula del grau: 13.971 euros. L'escrit, Fora facultats elitistes, reivindica que cada alumne haurà de pagar 5 vegades més el que costa estudiar el grau de Medicina en qualsevol de les universitats públiques de Catalunya.

L'organització considera que és una "quantitat desorbitada per a qualsevol jove, ja que un crèdit costa 225 euros". Mitjançant un comunicat, Arran ha manifestat que denuncien "l'aposta de l'Ajuntament de Vic pel projecte de la Universitat Central de Catalunya, que amb facultats privades de diversos tipus en diferents ciutats, com ara a Manresa i Granollers, pretén conformar una gran universitat privada, fent perdre pes a la pública". A més, critiquen que l'Ajuntament s'oblida de la gran majoria de joves que es poden permetre estudiar a la universitat, "no tenen més remei que anar-ho a fer a la universitat pública, a Barcelona o en altres ciutats lluny de Vic."


 
 
Arxivat a