Vic recupera el pou del Call de La Guixa amb una inversió de 23 mil euros

El consistori rehabilita l'element arquitectònic històric, després d'una demanda de l’associació de veïns | Aigües Vic ha aportat 8.000 euros dins del pressopost total per cobrir el cost del sistema de subministrament d’aigua potable

El pou del Call de la Guix
El pou del Call de la Guix | Ajuntament de Vic
Redacció
21 de juliol del 2017
Actualitzat a les 12:07h
L'àrea de Serveis i Manteniment de l'Ajuntament de Vic ha rehabilitat el pou de carrer del Call de La Guixa, que estava a punt de deixar de funcionar perquè estava molt deteriorat. Les obres van començar al passat mes de juny i han tingut un cost total de 23.136,13 euros, dels quals 8.000 s’han aportat des d’Aigües Vic per cobrir el cost del sistema de subministrament d’aigua potable amb una bomba que permet recuperar l’antic sistema d’extracció.

El llarg d'aquests dos mesos s'ha recuperat la coberta i el repicat, a més s'han arrebossat les parets, s'ha reparat de l’abeurador i s'ha urbanitzat l’entorn, agrupant en un sol punt les diferents connexions d’aigua que s’havien anat realitzant amb el pas dels anys. Antigament el pou havia abastat d'aigua a tot el poble de La Guixa i gràcies a una petició de l'associació de veïns s'ha rehabilitat. 

Com l'antic pou

Toni Serrat, regidor de La Guixa, ha explicat que “el projecte s’ha realitzat amb materials tradicionals per ser el més fidel possible a l’antic pou i recuperar així un equipament d’alt contingut sentimental pel veïnat de La Guixa”. Per aquest motiu els veïns de més edat han ajudat a recordar com era el pou perquè la rehabilitació fos el més semblant a l’original. Per a fer-ho possible s’ha utilitzat morter de calç en l’arrebossat per assimilar-se amb la textura de l’antiga construcció i s’han recuperat les pedres de la coberta. 

L’àrea de Serveis i Manteniment segueix treballant en la incorporació del sistema d’extracció d’aigua potable perquè torni a brollar pel mateix broc que havia abastit als ciutadans de La Guixa. Les obres finalitzaran amb la instal·lació d’uns bancs.
Arxivat a