La UVic treu ferro als acomiadaments dels tres professors històrics

La Universitat considera que es tracta d'un "fet normal que es dona al final i al principi de cada curs acadèmic"

Redacció
20 de juliol del 2017
Actualitzat a les 16:02h
La Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) ha respost després que el comitè d'empresa protestés per l'acomiadament de tres professors històrics vinculats a la Facultat de Ciència i Tecnologia (Carles Torras, Vladimir Zaiats i Lídia Raventós). En el comunicat s'apunta que "la UVic-UCC és una institució viva" i que cada curs programa i també desprograma graus i titulacions, en funció de les matricules.

Això "comporta extincions contractuals, així com noves incorporacions de professorat, en funció de les necessitats acadèmiques de cada moment". En aquest sentit, doncs, apunten que es tracta d'un "fet normal que es dona al final i al principi de cada curs acadèmic".

Per la seva banda, el comitè denunciava "la deriva de l'actual política de personal" a la universitat, "en què els aspectes acadèmics, de recerca i de gestió han deixat de ser els que regeixen en una institució universitària (...) i s'ha donat pas, actualment, a criteris arbitraris, preocupants i perillosos".

A més, també criticaven que els acomiadaments es van produir "prescindint de l'opinió del consell de direcció del centre al qual s'adscriuen els professors implicats, mostrant així una forma d'actuar que apel·la al secretisme i a l'opacitat com a manera de fer". CCOO també va emetre un comunicat denunciant la gestió de la universitat i donant suport als treballadors.
Arxivat a