ERC de Torelló proposa cinc línies d'actuació per a l'oci nocturn després de les restriccions horàries

Els republicans demanen poder explicar el seu pla d'actuació a la Taula Nits Q

Redacció
20 de juliol del 2017
El grup municipal d'ERC Junts Per Torelló proposa cinc línies d'actuació per l'oci nocturn i les festes populars, "davant les decisions unilaterals i precipitades adoptades per l'equip de govern". Tal com expliquen en una nota, les exposen al regidor, Xevi Lozano, que és qui lidera la Taula Nits Q, "una bona eina i l'espai adient per treballar per un oci nocturn i unes festes popular de qualitat, però que demana lideratge polític i voluntat de diàleg i consens". En aquest sentit volen que la Taula Nits Q sigui un "punt de trobada entre l'oci nocturn, les festes populars i el descans dels veïns".

Dies enrere, es va fer una acció de protesta anònima pintant diferents siluetes de morts, on s'hi podia llegir paraules com oci, jovent o futur. El detonant d'aquests actes i mobilitzacions són les restriccions horàries en l'oci nocturn.
 
Les 5 propostes
1. Espai de diàleg: ajuntament local i veïns. ERC proposa que "l'alcalde i el seu govern facin un pas enrere en la decisió de restringir els horaris", i que s'estableixi un espai de diàleg entre aquests, locals/entitats i veïns de les zones afectades. "Aquesta és una indicació explícita del Síndic de Greuges en el seu darrer informe sobre l'oci nocturn", remarquen.

2. Respectar el teu bar/la teva festa, començar per respectar als veïns. Els republicans consideren que s'ha de fer una campanya "de llarg recorregut" per conscienciar als clients de locals i als participants dels esdeveniments que per respectar la festa, primer s'han de respectar els veïns.

3. Personal i formació. L'oposició de Torelló exposa que "cal posar tots els elements necessaris, per part de l'ajuntament contractant persones que facin de gestors comunitaris en aquests espais d'oci, a més d'editar material i fer tallers en centres educatius i formacions en el personal dels locals i entitats organitzadores d'esdeveniments".

4. No fer pagar justos per pecadors. ERC considera que les accions incíviques d'alguns no es poden fer-se pagar a tots, per això diu que l'Ajuntament apliqui la norma a qui no respecti l'espai comú, que no és responsabilitat dels locals privats.

5. Posar en valor l'oci nocturn com un espai de relació social. Pels republicans, l'Ajuntament de Torelló ha de creure que l'oci nocturn i les festes populars, "no són un problema, sinó un espai de desenvolupament humà i de relacions socials". Oci nocturn i festes populars no són borratxeres ni aldarulls, com algú ha semblat voler fer veure en algun moment", remarquen. En aquest sentit, ERC apunta que l'oci nocturn també forma part d'espais de socialització com el comerç i la restauració.
Arxivat a