Arran Manlleu prepara un acte per recordar la història industrial del municipi

L'organització vol reivindicar les fàbriques tèxtils i el moviment obrer per denunciar l'oblit dels espais i episodis històrics que van originar la societat de classes

Redacció
20 de juliol del 2017
Arran de Manlleu organitzarà un acte per recordar la història obrera del municipi aquest divendres 21 de juliol a les sis de la tarda davant les Tres Fàbriques. El grup prepara aquesta activitat amb la finalitat de denunciar l'oblit dels espais històrics que van ser els precedents de la societat de classes. L'esdeveniment comptarà amb historiadors del Museu del Ter, que realitzaran una xerrada sobre la industrialització i els obrers. També hi haurà un berenar acompanyat amb glossa i cançó improvisada.

Les fàbriques tèxtils de Manlleu van ser una part important de la història local del municipi perquè van determinar la formació de la societat manlleuenca. Segons explica Arran en un comunicat, "recordar que avui en dia les fàbriques tèxtils són un acte de memòria que vol servir per reconèixer que som part del passat industrial que va forjar el moviment obrer a Manlleu".
 

Cartell de l'acte Foto: Arran Manlleu





 
Arxivat a