CCOO denuncia l'acomiadament dels tres docents de la Universitat de Vic

El sindicat considera "especialment greu" el cas d'un dels treballadors per ser membre del comitè d'empresa

Redacció
18 de juliol del 2017
Actualitzat a les 14:35h
El sindicat CCOO ha denunciat l'acomiadament de tres treballadors (PDI: personal docent i investigador) de la UVic. En un comunicat, CCOO entén que cap dels tres acomiadaments està justificat per "causes objectives" i considera que cap d'ells responen a criteris de mèrits, competència i professionalitat.

Segons ha informat el sindicat, les previsions per al proper curs no haurien de preveure cap dificultat a l'hora d'assignar dedicació docent i d'investigador a temps complet per tots els acomiadats i considera que on sí s'haurien de preveure dificultats és en cobrir la totalitat de necessitats docents. El sindicat considera "especialment greu" el cas d'un dels acomiadats per ser membre del comitè d'empresa. "L'exercici dels drets sindicals ha d'estar especialment garantit, per això s'entén aquest acomiadament com un cas de persecució i discriminació per motius sindicals", han assegurat.

El sindicat denuncia que el procediment que la UVic-UCC ha dut a terme amb aquests acomiadaments podria vulnerar el codi ètic de la pròpia universitat. A més, considera que s'ha fet de manera irregular, ja que els acomiadats no van ser comunicats "amb suficient temps d'antelació" al Consell de Direcció de la Facultat a la qual pertanyen els docents acomiadats. CCOO vol donar suport al comitè d'empresa i a la Secció Sindical de CCOO de la UViC-UCC i denuncia una "manca alarmant de consideració i lleialtat" de la universitat cap als seus treballadors.

 
Arxivat a