Les obres per acabar de reformar el carrer Major de Santa Eulàlia de Riuprimer començaran a finals d'any

L'actuació principal consisteix a millorar la seguretat

Redacció
17 de juliol del 2017
Actualitzat a les 9:01h

Fàbrega i Torres durant la presentació Foto: Diputació de Barcelona


La Diputació de Barcelona va entregar la setmana passada el projecte d'urbanització del carrer Major de Santa Eulàlia de Riuprimer. Es tracta de la segona i tercera fase de reurbanització de la travessera urbana de la carretera BV-4316 al seu pas pel municipi. Les obres, que començaran a finals d'any i duraran 10 mesos, culminarien els treballs que es van iniciar el 2014. El conjunt de l'actuació té un pressupost d'1,034 milions d'euros.

El diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, acompanyat de l'alcalde, Àngel Torres, va presentar el projecte que comprèn dos trams, l'àmbit oest i l'àmbit est del centre de la població. L'actuació principal, dividida també en dues fases, vol millorar la seguretat, ja que actualment la zona es produeix una excessiva velocitat dels vehicles, voreres estretes amb amplades inferiors a 1,5 m i amb fanals i pals de serveis, passos de vianants no normalitats, ja que cap d'ells són deprimits i no compleixen la normativa vigent, i xarxes de serveis obsoletes, especialment les de clavegueram i aigües que cal actualitzar.

La proposta d'actuació presentada planteja la urbanització de les zones de la travessera que discorren per l'àmbit urbà entre les portes d'accés i la plataforma central, amb vials de 6 metres d'amplada i dues voreres asimètriques: una nord que oscil·la entre 3,6 m i 4 m i una sud amb trams entre 2,5 m i 7 m d'amplada. Aquestes asimetries permeten configurar els canvis de direcció del vial, facilitant també la reducció de velocitat dels vehicles.

Les noves voreres també permeten la introducció de vegetació amb arbrat i noves espècies arbustives, així com la col·locació de mobiliari urbà, l'execució d'una plataforma elevada a l'avinguda de Catalunya i la configuració d'una zona d'estada i millora de la connexió entre el carrer de Baix i la travessera, mitjançant dues noves escales.

El projecte també contempla la renovació de les xarxes de clavegueram, aigua, enllumenat i instal·lació de boques de reg, així com el soterrament de cablejat de telefonia i electricitat.
 

El mapa del projecte Foto: Diputació de Barcelona