Vic constitueix el Consell de Convivència i Seguretat

Capgirem Vic no assiteix a la reunió perquè " l'espai no pot donar cabuda al feixisme ni el racisme de Plataforma Vigatana"

Redacció
15 de juliol del 2017

Moment del Consell de Convivència i Seguretat de Vic Foto: Ajuntament de Vic


L'Ajuntament de Vic va constituir el Consell de Convivència i Seguretat amb més d'una vintena de representants dels Mossos d’Esquadra, Guàrdia Urbana, associacions de veïns, comerciants, entitats, servei de mediació i d’agents cívics de l’Ajuntament i representants del consistori municipal. El consell, presidit per la regidora de convivència i seguretat Susagna Roura, mantindrà un mínim de dues reunions durant l'any.

Qui no va assistir a l'acte va ser Capgirem Vic, ja que segons un comunicat publicat al seu compte de Twitter, i com ja havien anunciat anteriorment, "un consell de convivència i seguretat no pot donar cabuda al feixisme ni al racisme que representa Plataforma Vigatana".

Presentació de dades

Durant la reunió diversos col·lectius van presentar diverses xifres i projectes. La Guàrdia Urbana va facilitar dades sobre la circulació a Vic, les ubicacions de radar i la reducció del nombre d'atropellaments i víctimes en accidents de trànsit. Els atropellaments han disminuït en un 25% en quatre anys, passant de 44 a 33, i les morts en accidents han minvat un 35% també durant el mateix període.

Els Mossos d'Esquadra van exposar les xifres de seguretat ciutadana, destacant que Osona és una de les comarques en què es registren menys fets delictius amb un 33,4%, mantenint la mitjana dels últims quatre anys. 

En l'esdeveniment també es van debatre temes com els riscos dels ciclistes i els vianants, les bicicletes a la ciutat, la venda de drogues, els sorolls provocats en l'oci nocturn, la pobresa i la promoció d'eficiència energètica.

A la pròxima trobada, que serà a finals d'any, es passarà comptes de la campanya informativa i sancionadora de la circulació de bicicletes que s’implementarà durant la tardor.
Arxivat a