Una quinzena d'estudiants estrangers faran sessions d'arqueologia a Puig Ciutat d'Oristà

La campanya d'excavacions 2017 permet que els alumnes de la Universitat d'Edimburg realitzin treballs en els jaciments d'Oristà

Un dels espais museïtzats del jaciment de Puig Ciutat
Un dels espais museïtzats del jaciment de Puig Ciutat | Ajuntament d'Oristà
Redacció
15 de juliol del 2017
El jaciment de Puig Ciutat acollirà 15 estudiants procedents de la Universitat d'Edimburg durant la campanya d'excavacions 2017. Aquest projecte farà que els universitaris combinin sessions de treball al camp d'excavació juntament amb 6 classes formatives relacionades amb l'arqueologia del conflicte, la geofísica arqueològica i l’ús d’eines SIG en el registre i l’anàlisi arqueològica.

La Universitat d’Edimburg i el grup d’estudiants té especial interès en l’estudi dels jaciments que han estat destruïts a causa d’un conflicte bèl·lic, com és el cas de Puig Ciutat. Durant el període romà tardorepublicà, en el jaciment del Lluçanès s'haurien fet funcions de guarnició militar en un moment d’inestabilitat com és la guerra civil entre Juli Cèsar i els partidaris de Pompeu al segle I a.C. 

La campanya arqueològica 2017 es realitzarà del 16 de juliol al 5 d’agost i se centrarà en dues zones diferents: la zona I i la zona III. A la primera zona s’excavarà un edifici localitzat a través de prospeccions geofísiques anteriors, per tal de conèixer millor els espais, edificis i l'urbanisme del jaciment. Alhora es buscaran elements que reforcin la teoria de la destrucció del conflicte bèl·lic. A la zona III, muralla i accés sud es recuperarà l’excavació i prospeccions realitzades anteriorment i també es faran prospeccions superficials a la vessant d’accés per poder trobar tatxes i projectils de fona, per comprovar si va ser un accés per l’assalt de la destrucció del jaciment.

Els estudiants viuran el Lluçanès durant tres setmanes i participaran així amb la campanya, que durant dos dies estarà oberta al públic, ja que es podrà visitar per tal de donar a conèixer el jaciment i les tasques que hi fan els arqueòlegs. Aquests dies seran el 22 de juliol i el 6 d'agost. 
Arxivat a