El PDECat d'Osona lloa la tasca de Francesc Homs en un acte amb regust de comiat

El taradellenc reconeix que difícilment tornarà a la política | Carles Puigdemont remarca el sacrifici dels quatre inhabilitats pel 9-N "que ha de ser compensat amb resposta ciutadana" a l'1 d'octubre | La formació entrega 12 distincions a persones de cadascuna de la seva secció local

Homs rebent l'Asterisc d'Honor del PDECat Osona
Homs rebent l'Asterisc d'Honor del PDECat Osona | Adrià Costa
10 de juliol del 2017
Actualitzat a les 9:14h
El PDECat d'Osona va lliurar aquest dissabte per primera vegada els Premis Asterisc. Coincidint amb el primer aniversari de la creació del partit, la formació va reconèixer la tasca de l'exconseller i exportaveu al Congrés Francesc Homs. En aquest sentit, va ser un acte amb regust de comiat per al polític de Taradell inhabilitat pel 9-N.

Homs va reconèixer que "difícilment tornarà a la política" i que, per tant, "hauré de trobar una manera d'atendre la meva passió que és Catalunya", en l'exercici de l'advocacia. Homs va criticar durament la "mort civil" que volen aplicar els inhabilitats exigint-los cinc milions d'euros. Tot i així, "jo respondré", apuntava Homs, remarcant que "la nostra resposta estarà al mateix nivell".

"Em sento feliç", deia l'exportaveu del PDECat al Congrés, mentre reconeixia haver passat "moments difícils". En aquest sentit va mostrar paraules d'agraïment per la seva dona, Marta Solagran, i les seves filles per tot el suport. Tot i que Homs havia estat força crític amb la decisió d'expulsar el conseller Baiget del Govern fa pocs dies, també va donar-li les gràcies al president. "La confiança que et tenim és molt gran; ens saps representar extraordinàriament bé", apuntava Homs.
 

Carles Puigdemont, aquest dissabte a la Nit dels Premis Asterisc del PDeCAT Osona Foto: Adrià Costa


Per la seva banda, el president de la Generalitat Carles Puigdemont, va donar les gràcies a Francesc Homs "per molts motius: de recents i de fa molts anys". En aquest sentit va lloar la tasca del taradellenc en tot el procés; "ara ens toca la part fàcil que és culminar", deia Puigdemont. En aquest sentit, va remarcar el sacrifici dels 4 del 9-N "que ha de ser compensat amb resposta ciutadana" al referèndum de l'1 d'octubre. "Votarem en nom dels que s'han sacrificat i dels que no hi poden ser", va sentenciar el president.

El PDECat d'Osona també va lliurar el premi individual a l'alpinista Ferran Latorre i el col·lectiu als Sagals d'Osona, que enguany celebren el 20è aniversari. Latorre va dedicar el guardó al seu pare que, segons ell, li va inculcar tres passions: "muntanya, país i política". El vigatà va recordar amb humor que l'alpinista francés Maurice Herzog va acabar sent ministre d'Esports amb Charles de Gaulle. Latorre va fer un símil entre l'escalada i el procés, remarcant que "l'única garantia d'èxit és la nostra perseverança, lluita i fe". Les 12 seccions locals del PDECat també van reconèixer persones dels seus municipis.
 

Ferran Latorre, Ignasi Puig, Marta Pascal i Carles Puigdemont. Foto: Adrià Costa

Arxivat a