Territori i Sostenibilitat inverteix 1,8 milions per millorar de la seguretat viària a la C-17

L'actuació consisteix en la col·locació de diversos elements de protecció de talussos i la instal·lació d'un paviment antilliscant en diversos trams

Redacció
03 de juliol del 2017
Actualitzat a les 17:36h
El departament de Territori i Sostenibilitat iniciarà durant el proper mes de juliol dues actuacions de seguretat viària a l'autovia C-17 entre el Vallès Oriental i Osona que sumen una inversió d'1,8 milions. En concret, aquest dilluns, 3 de juliol, comencen treballs de protecció de talussos entre Granollers i Centelles i, en les pròximes setmanes, es duran a terme diverses accions per millorar les característiques superficials del ferm entre la Garriga i Centelles.

Aquestes obres s'han d'efectuar en horari diürn i podran comportar restriccions al trànsit. Les obres que s'inicien aquest dilluns consisteixen en la millora de la protecció i l'estabilitat de diversos talussos en el tram entre Granollers i Centelles, que abasta 33 quilòmetres. En total, s'actuarà en una vintena de talussos i es col·locaran més de 33.000 metres quadrats de malla metàl·lica per protegir la calçada de la possible caiguda de material. Els treballs compten amb un pressupost de 760.000 euros i tindran una durada de tres mesos.

Restriccions de trànsit

Aquests treballs, que s'han d'efectuar en horari diürn, podran comportar restriccions al trànsit de dilluns a dijous laborables, entre dos quarts de deu del matí i les sis de la tarda, i els divendres, fins a les tres. En general, s'ocuparà com a màxim un carril per sentit de circulació. En alguns moments de l'obra, pot ser necessari tallar totalment la carretera, durant períodes màxims de quinze minuts. El desenvolupament de l'obra s'ha planificat tenint en compte altres actuacions que estan en marxa o estan previstes pròximament a la C-17.

Paviment antilliscant

En les pròximes setmanes, també s'iniciaran les tasques per estendre un nou paviment, antilliscant, en diversos trams entre l'accés sud de la Garriga i l'accés sud de Centelles. A la calçada en sentit a Vic, es treballarà en tretze trams, que sumen una longitud de sis quilòmetres; a la calçada sentit cap a Barcelona, es milloraran sis trams, amb una longitud de quatre quilòmetres. Les obres, que comporten una inversió d'un milió d'euros, tindran una durada de dos mesos.