Manlleu instal·la unes bandes pioneres per reduir la velocitat dels vehicles

És una patent de l'empresa local Marbres Ter que redueix considerablement els problemes de manteniment que tenen els altres sistemes de cautxú

Marta Moreta, Miquel Ortiz i Enric Vilaregut
Marta Moreta, Miquel Ortiz i Enric Vilaregut | Aj. de Manlleu
Redacció
29 de juny del 2017
Actualitzat a les 17:28h
Manlleu ha instal·lat unes bandes pioneres per reduir la velocitat dels cotxes a la cruïlla de l'Avinguda de Roma amb el carrer del Prior Tarafa (just davant de l'Institut Antoni Pous). Precisament, aquest element és una idea original i patentada per l'empresa manlleuenca Marbres Ter. "Entenem que per manlleu és bo que sigui del municipi i que, a més, tregui un producte nou al mercat", explica Marta Moreta, regidora de l'Àrea de Territori i Urbanisme.

Aquesta banda reductora suposa una solució als problemes de desgast dels models ordinaris, que hi ha actualment (els anomenats coixins berlinesos) i també un estalvi. Moreta explica que el preu del model manlleuenc ronda entre els 700 i 800; mentre que les bandes actuals s'enfilen a 4.000-4.500 euros.

Una instal·lació progressiva al municipi

Així doncs, tal com explica Moreta, les noves bandes reductores s'aniran col·locant progressivament al municipi. "Ara farem l'estudi per detectar els llocs on s'han d'implementar".

A més, el nou sistema és de cautxú i, per tant, no és necessari que es foradi la calçada amb cargols o els hagin de collar els serveis de manteniment de l'Ajuntament. La regidora remarca que no cal un manteniment tan regular com les altres, ja que, per exemple, els reflectors fluorescents estan pintants de manera que es carreguen amb la llum solar. De nit, doncs, la banda reductora es veurà clarament.
 

Les noves bandes reductores Foto: Aj. de Manlleu


 
Arxivat a