L'equip de govern de Manlleu ha posat en marxa el 85% de projectes previstos per aquest mandat

Entre els repte de futur destaca la construcció de la nova seu de la Policia Local de Manlleu a la zona del Poquí i la dinamització del Passeig del Ter

Moreta i Garrido, durant la valoració del mig mandat
Moreta i Garrido, durant la valoració del mig mandat | ACN
Redacció
28 de juny del 2017
Actualitzat a les 10:55h
Aquest dimarts, l'equip de govern de Manlleu va fer una valoració dels dos anys de mandat i els reptes de futur. Àlex Garrido va fer una valoració molt positiva que porta al capdavant de l'alcaldia, primer goverantn amb MES i des de fa uns mesos amb el PSC. En aquest sentit, Garrido va destacar "el 85% de les accions que enshaviem plantejat fer" i que estan recollides en el Pla d'Acció Municipal (PAC), "ja les hem fet o les estem fent". "Quan algú ens acusa de no tenir rumb, d'improvisar, les xifres parlen per si soles i encara queden dos anys", va remarca en clara referència als comentaris de l'oposició.

Entre els projectes desenvolupats, l'alcalde va destacar la nova Bilioteca, "un projecte importantíssim i de primera magnitud per a la ciutat"; i els processos participatius, com el Projecte Educatiu de Ciutat (PEC). Pel que fa a l'economia, Garrigo va destacar la capacitat de reduir l'endeutament que ha tingut l'Ajuntament, aconseguint rebaixar gairebé al 72%. L'alcalde també remarcar la reducció de l'atur en aquests dos anys que ha passat del 21% al 15%. "Hi ha molta feina per fer i situar-nos al nivell de la comarca", va apuntar l'alcalde.

Projectes estratègics i reptes

Un dels projectes estratègics que va anunciar la regidora de l'Àrea de Territori i Urbanisme, Marta Moreta, va ser la construcció de la nova seu de la Policia Local de Manlleu a la zona del Poquí. D'altra banda, ja s'ha començat a tirar endavant aquesta legislatura és la reforma del Teatre Centre, un equipament llargament reclamat pels manlleuencs, i que es preveu enllestir a finals del 2018. De moment, s'ha començat la segona fase d'obres. Entre els reptes, l'alcalde va destacar la voluntat de dinamitzar "encara més" tot el Passeig del Ter, estudiant com generar oferta d'oci i gastronòmica a tota la zona. En aquest sentit, la regidora de Participació Ciutadana, Maite Gallifa, va remarcar que en aquest procés participatiu, 800 persones van fer 37 propostes per al passeig.

En lavessant urbanística, el regidor Enric Vilaregut va assenyalar que en aquests dos anys ja s'ha executat obra per valor de 2 milions. Sens dubte, l'ampliació del Pont de Can Molas serà un dels reptes d'aquí fins a la fi del mandat, com també ho serà l'enderroc definitiu dels pisos de Can Garcia, amb el que ja s'està treballant per reubicar una quarantena de famílies. D'altra banda, Vilaregut també va destacar que un dels objectius de futur, de cara el 2018, és que els camions de gran tonatge no passin per dins el municipi, sinó per la zona del Verdaguer, el Mas i la zona de la carretera de l'eix Vic-Olot.

Àlex Garrido també va assenyalar que Manlleu es troba en una "dinàmica positiva" de creixement poblacional. Si bé l'any passat el padró va tancar oficialment al llindar dels 20.007 habitants, el batlle va explicar que en els últims dos mesos i mig s'ha crescut en una vuitantena habitants.
 

Durant la valoració del mig mandat Foto: ACN

Arxivat a