El Festus de Torelló presenta una 20a edició amb més música

El festival d'arts visuals, dansa, circ i teatre, que se celebrarà el 7 i 8 de juliol, augmenta la programació amb un total de 26 propostes

Durant la roda de premsa amb Núria Güell, Santi Vivet, Blai Marginedas i Pep Tines.
Durant la roda de premsa amb Núria Güell, Santi Vivet, Blai Marginedas i Pep Tines. | ACN
27 de juny del 2017
Actualitzat a les 17:03h
Art, dansa, circ i teatre ompliran els carrers de Torelló el proper 7 i 8 de juliol. El Festus-Festival d'arts al carrer arrenca la seva 20a edició amb un total de 26 propostes d'aquestes disciplines. Enguany, però,t al com ha destacat el coordinador de l'esdeveniment, Blai Marginedas, la música hi tindrà més protagonista, ja que tindrà una desena de concerts. Precisament, aquesta aposta per la música fa augmentar la programació respecte als anys anteriors.

Entre les propostes de concerts, s'hi podrà escoltar, com destacava Marginedas, "el pop fosc i intimista" d'Adna, Museless o els torellonencs Wood. Posarà punt final a l'oferta musical Xarim Aresté el dissabte a la nit. Aquests concerts es podran veure a la plaça Vella de Torelló.

Aposta per l'espai "Delicatessen"

Marginedas també ha remarcat l'aposta per l'espai "Delicatessen", que també acull concerts, però de caire més intimista. El coordinador ha remarcat que "l'any passat va funcionar molt bé"; i per això, eguany es manté i s'hi seguirà treballant.

D'altra banda, també destaca la interacció amb el públic amb la proposta Anarchy. Aquesta facilitarà 40 guitarres elèctriques als assistents amb 40 amplificadors per instruments. Per Marginedas aquesta és "la proposta més provocadora".

Entre la varietat de propostes destaca l'espectacle de circ dels Brunette Bros.Circus, que donarà el tret de sortida al Festus i es podrà veure en diferents passis. La funció desplegarà un escenari sobre rodes al pàrquing del Sindicat. Es tracta d'un teatre humorístic de titelles, amb més de 50 artistes. Aquesta és l'única proposta de pagament del Festus i amb reserva prèvia.
 

Imatge promocional dels Brunette Bros.Circus


El Festus també acull propostes d'arts visuals (Ràdio Fluorescer), de dansa (Diego Sinniger) de teatre, circ o la performance de Laia Estruch.

Vintena edició

Després de 20 edicions, el tècnic de Cultura Pep Tines ha valorat positivament tot el recorregut. Tines ha remarcat que des del principi es va apostar per propostes de risc i innovadores. "Fa 20 anys era molt innovador" reconeixia el tècnic de Cultura, destacant el creixement d'oferta en aquest sentit.

Pel que fa a les hores baixes dels organitzadors, Tines ha remarcat "la desmoralització" de retallar la durada del festival, però n'ha destacat la resposta de la gent per salvar-lo. El tècnic també ha criticat la complicació a l'hora de gestionar els espais públics per fer espectacles els carrers. "Tot el que comporta és molt diferent de fa 20 anys, els permisos, gestions i burocràcia treuen molt de temps", ha apuntat.

De cara el futur, tal com assenyalava Marginedas, un dels reptes del Festus és incentivar la participació del jovent, ja que el festival se situa entre els 25 i 40 anys. L'alcalde de Torelló, Santi Vivet, ha assenyalat el Festus com un festival molt arrelat al municipi i la voluntat des del consistori és donar-hi continuïtat. El pressupost, que encara està per tancar, ronda entre els 5.000 i els 6.000 euros.
 

Consulta tota la programació

Galeries dels darrers anys del Festus

Espectacle de la companyia Cuncurulla al Festus. Foto: Adrià Costa

Arxivat a