El Festival Internacional de Música de Cantonigròs reunirà 25 grups procedents de 18 països diferents

Amb un pressupost de 200.000 euros, Malàisia participarà per primera vegada | L'edició d'enguany recordarà i homenatjarà al pintor osonenc Josep Maria Coll Bardolet

Lluís Puig, Josep Maria Busquets, Susagna Roura i Montse Catllà, durant la roda de premsa de presentació
Lluís Puig, Josep Maria Busquets, Susagna Roura i Montse Catllà, durant la roda de premsa de presentació | Roger Saladrigues
Roger Saladrigues
27 de juny del 2017
El Festival Internacional de Música de Cantonigròs celebrarà la 35a edició amb 25 grups musicals procedents de 18 països d'arreu del món durant el 13 al 16 de juliol. Colòmbia, Canadà, Estats Units, Itàlia, Xina i Israel seran alguns dels països que hi participaran amb la novetat de Malàisia, que per primera vegada participarà en el festival. Enguany serà la sisena vegada i de forma consecutiva que se celebra a Vic i durant quatre dies es mostrarà la riquesa de la cultura, tradicions, músiques i danses d'arreu del món.

Des del 1982 que se solemnitza el festival hi han passat grups procedents de més de 90 països. Josep Maria Busquets, president del Festival Internacional de Música de Cantonigròs ha destacat l'evolució de l'esdeveniment: "Els inicis va ser impressionant com els pobles es van anar omplint d'estrangers". El president ha remarcat que el festival va comptar amb més d'un 50%  de participants allotjats en famílies, mentre que actualment és del 35%". Tal com apunta Busquets, enguany el certamen comptarà amb gairebé 310 voluntaris i, conjuntament amb els patrocinadors, han ajudat a reduir un pressupost que enguany és "d'uns 200.000 euros".

En aquest sentit, Busquets ha remarcat que "sense l'esforç i treball dels voluntaris no s'hagués pogut fer", a més de la implicació de l'Atlàntida en el cicle musical, ja que "ha estat la salvació del festival gràcies a les condicions acústiques". A més, ha esmentat que "l'Atlàntida és una joia de Catalunya perquè al voltant del teatre hi ha una escola de música i aquest criteri ha estat molt encertat".

La directora de l'Atlàntida, Montse Catllà, ha comentat que l'espai "participa oferint un marc professional tant pels espais com pel públic". "Volem donar un valor afegit d'oferir prestacions al públic i als participants", ha remarcat la directora.

Com en els anys anteriors, es lliuraran guardons mitjançant un jurat internacional, pel qual són "premis contrastats i això ha prestigiat el festival per arreu del món", ha expressat el president del festival.  

Off Festival i homenatge a Bardolet

Susagna Roura, Regidora de Cultura i Museus de l'Ajuntament de Vic ha explicat que la finalitat és fomentar la "convivència entre cultures" i ha mencionat que el certamen comptarà amb el programa Off Festival, actuacions de música, dansa i cercaviles al marge de les competicions que tindran lloc per la ciutat. L'objectiu és "donar accessibilitat a totes aquelles persones que no podran anar i gaudir dels concerts", ha destacat la regidora. Aquestes actuacions tindran lloc en espais com la Residència el Nadal o l'Hospital Universitari.

L'actual edició recordarà i homenatjarà al pintor osonenc Josep Maria Coll Bardolet amb la publicació d'una de les seves pintures dedicada a la música, que els últims anys de la seva vida va donar perquè pogués ser publicada en els cartells del festival. 
 

Consulta el programa del Festival Internacional de Música de Cantonigròs

Arxivat a