El sector turístic d'Osona encara l'estiu amb optimisme amb ocupacions que van del 70 al 80%

Les cases rurals confien a penjar el cartell de complet sobretot gràcies al bon ritme de reserves, algunes fetes amb molta antelació

El turisme rural juga un paper important a la comarca
El turisme rural juga un paper important a la comarca | Josep M. Costa
Redacció
24 de juny del 2017
El sector hoteler d'Osona encara amb optimisme els propers mesos d'estiu i preveu ocupacions d'entre el 70 i el 80%, tot i que confien que les reserves d'última hora segurament facin créixer aquestes xifres. Els establiments osonencs, amb qui ha pogut parlar l'ACN, mostren optimisme de cara a l'estiu, sobretot pel ritme de reserves, que enguany en general s'estima lleugerament superior. És el cas del Parador de Turisme de Vic-Sau, que a finals de juny ja té un 5% més de reserves confirmades tant pel juliol com per l'agost en comparació a l'any passat. Amb aquesta dada creuen que se superaran les xifres reals d'ocupació de l'any anterior en què es va arribar al 80% d'ocupació el mes d'agost.

Els càmpings i cases rurals d'Osona també han notat una major antelació en les reserves i hi ha establiments, com el càmping La Balma d'Espinelves, que esperen penjar el cartell de complet gairebé tota la temporada. Alguns regents de cases rurals han apuntat que els clients internacionals "són la solució", perquè fan les reserves amb molta antelació, fins a mig any abans, "i no tenen cap problema per abonar la paga i senyal". De fet, una de les cases amb qui ha parlat l'ACN ha assegurat que fins i tot disposa d'una reserva llarga per l'estiu del 2018 d'uns clients estrangers.

Pel que fa als hotels, que a la capital d'Osona s'enfoquen més un turisme de negocis, si bé pel mes de juliol disposen de bones ocupacions – d'entre el 60 i el 70%-, alguns dels establiments aprofitaran l'agost per realitzar reformes i tindran tancat. El perfil del turista a la comarca és variat, però domina el turisme familiar català que vol gaudir de les piscines i la natura, però també conèixer el territori on s'allotja. Tanmateix, el turista estranger cada any es va consolidant, sobretot a les cases rurals, per la llibertat i la tranquil·litat que ofereixen aquest tipus d'establiments. Per orígens, predominen els francesos, britànics, alemanys i holandesos, tot i que enguany també s'hi allotjaran mexicans i nord-americans.