Un detingut i 500 plantes de marihuana a Centelles, en l'operatiu antidroga de Sant Adrià de Besòs

Mossos d'Esquadra confirmen que hi ha 9 detinguts, entre aquests el regidor i tinent d'alcaldia socialista, Juan Carlos Ramos, i un altre càrrec del Consorci de la Mina | El cap d'un grup de traficants de marihuana hauria realitzat altres activitats presumptament delictives amb la participació dels dos càrrecs públics

Interior de l'habitatge de Centelles on es cultivava la marihuana
Interior de l'habitatge de Centelles on es cultivava la marihuana | Cedida
Isaac Meler / Carles Fiter
20 de juny del 2017
Actualitzat a les 15:32h
Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest dilluns nou persones en el marc d'una investigació antidroga i tres investigats més. Concretament a Osona, els agents  van detenir un home a Centelles a qui se li van intervenir 500 plantes de marihuana. L'operació, dirigida pel jutjat d'instrucció 4 de Badalona, però, centra els principals arrestats a Sant Adrià de Besòs. Van detenir el regidor i tercer tinent d'alcaldia del PSC a Sant Adrià de Besòs, Juan Carlos Ramos i també un càrrec del Consorci de la Mina. En total s'han intervingut una quantitat important de diners, armes de foc, 162 kg. de plantes i 15 kg. de cabdells de marihuana.

Segons informa la policia, els dos càrrecs públics detingut tenien relació amb un presumpte grup criminal establert en aquesta localitat però per unes activitats delictives que res tindrien a veure amb el cultiu de marihuana i s'han escorcollat tant l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs com la seu del Consorci.

El jutge d'instrucció 4 de Badalona conclou que l'operatiu d'aquest dilluns no implica cap supòsit de corrupció generalitzada que afecti a la institució de l'Ajuntament, del seu alcalde o de persones més enllà de les investigades. Tampoc afecta a cap altre partit polític, tal com informa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en un comunicat. L'operatiu dels Mossos dirigit pel jutjat de Badalona segueix en marxa i s'ha dirigit cap a altres punts de Catalunya.
 

La casa de Centelles registrada Foto: Toni Carrasco


 

Interior de l'habitatge de Centelles on es cultivava la marihuana Foto: Cedida

 

Diverses dotacions dels Mossos d'Esquadra a macrobatuda al barri de la Mina Foto: Guillem Sánchez

Arxivat a