Càrnies en Lluita exigeix a Clavial que compleixi la Llei de Cooperatives

Els treballadors demanen incloure l'aplicació d'aquesta llei a l'empresa | El lletrat de la plataforma, Antoni Iborra, demana que la Generalitat actuï com a garant perquè l'assemblea de socis pugui prendre les decisions

Redacció
14 de juny del 2017
La plataforma Càrnies en Lluita exigeix a Clavial SCCL que compleixi la Llei de Cooperatives. Aquest dissabte, uns 300 treballadors (dels gairebé 1.000 que té l'empresa) es van concentrar a l'assemblea anual amb la intenció d'incloure a l'ordre del dia un punt on es demanava l'aplicació de la Llei de Cooperatives, esmenada al Parlament de Catalunya recentment.

Tot i així, el Consell Rector no va acceptar el requeriment. "Això que sembla tan senzill i que va estar aprovat per més de 170 treballadors, a la pràctica no va ser inclòs a l'ordre del dia" explica l'assessor i advocat, Antoni Iborra, remarcat que "per imperatiu legal, quan hi ha més de 150 signatures, s'ha d'incloure". "Clavial no només es nega a obeir la llei, sinó que es nega obeir el mandat de treballadors", apunta Iborra.

Per això, els treballadors van demanar que es deixés entrar els seus assessors a l'assemblea. El Consell Rector s'hi va negar i els treballadors van tirar pel dret anant a buscar els seus advocats. Davant la situació que es va generar, la direcció va acabar abandonant la trobada. Tot i així, els treballadors que es van quedar van convocar-ne un altre el proper 8 de juliol a Vic per incloure a l'ordre del dia l'aplicació d'aquesta llei de cooperatives en l'empresa.

La Generalitat com a garant

Càrnies en Lluita ha fet arribar a la Generalitat la situació actual dels treballadors de Clavial. "Necessitem que l'autoritat laboral i la Direcció General de Cooperatives s'impliquin en garantir allò que hauria de ser normal: l'assemblea pugui prendre decisions sempre que consideri oportú", explica Iborra. D'aquesta manera, es veurà com Clavial "està incomplint sistemàticament la Llei de Cooperatives". En definitiva, "demanem que la Generalitat actuï com a garant", sentencia.
Arxivat a