El CEDO imparteix una sessió formativa per tractar els drets dels treballadors

L'acte, dirigit als socis i clients, també es van dialogar temes sobre l'obligatorietat de control de l’horari dels empleats

Redacció
12 de juny del 2017

Durant de la xerrada Foto: CEDO


El Consell Empresarial d'Osona va realitzar una sessió formativa el passat 7 de juny, en què es van tractar temes com l'obligatorietatde control de l'horari dels empleats i els seus drets. Segons informa el mateix CEDO, Joan Buxaderas, del Grup Vilar Riba, va exposar l’obligatorietat del registre de la jornada diària laboral d’acord amb les sentències del Tribunal Suprem. Els assistents van ser informats de les normatives i la jurisprudència existents sobre el control dels horaris dels treballadors.

Segons l’article 35.5 ET no s’exigeix l’administració general d’un registre de la jornada diària efectiva per a tota la plantilla, sinó només en alguns casos específics (hores extres, contractes de treball a temps parcials i jornades especials). La mancança d’aquest registre no es tipifica de forma clara com a infracció i en cas d’existir podria arribar a ser una intromissió indeguda de l’empresa en la intimitat i llibertat del treballador.

Buxaderas també va donar a conèixer els drets que tenen els assalariats. No poden ser discriminats per raons de sexe, origen, religió o estat civil. També es va comentar aspectes com la relació entre la vestimenta laboral i els signes religiosos.