La Vetllada de Cuina Solidària bat rècord i recull 14.600 euros per a tres projectes socials

Més de 400 comensals van degustar dijous a l'Escola d'Hostaleria de Tona les 25 tapes confeccionades per xefs i restauradors de la comarca d'Osona

Tots els cuiners que van participar en la vetllada solidària
Tots els cuiners que van participar en la vetllada solidària | David Fajula
Redacció
12 de juny del 2017
Actualitzat a les 9:32h
La cinquena edició de la Vetllada de Cuina Solidària ha batut un nou rècord de recaptació. Aquest any, els organitzadors han aconseguit recollir 14.600 euros gràcies a la venda d'entrades per participar al sopar solidari i a la de tiquets del sorteig. La Vetllada va tenir lloc dijous passat, 8 de juny, a l'Escola d'Hostaleria de Tona, a Tona, i hi van assistir més de 400 comensals. Trenta restauradors i xefs de la comarca hi van participar oferint, gratuïtament, el menú de 25 tapes que podien degustar els assistents.

Tal com explica l'organització en una nota, en l'edició del 2016, ja es va batre un rècord de recaptació, amb més de 13.500 euros al fons solidari. Enguany, l'aposta dels organitzadors per incrementar lleugerament el preu dels tiquets -que han passat de 25 a 30 euros- i l'esforç per trobar nous socis solidaris -empreses i particulars que paguen 120 euros per contribuir en major mesura a engreixar el pot- han permès augmentar la recaptació. Tanmateix, l'increment del preu dels tiquets no s'ha notat en l'afluència: els 400 que estaven a la venda es van esgotar en 25 minuts al web.

Els tres projectes socials

En el procés de deliberació, que es va dur a terme durant el mes d'abril després de rebre la desena de projectes participants en la cinquena edició de la Vetllada, el jurat del sopar va valorar l'esforç valent en la lluita contra l'exclusió social de les iniciatives que van presentar Sentx100, el Casal Claret de la mateixa ciutat i l'Associació Maresmon de Manlleu.

El projecte Sentx100 a l'Escola la Sínia està coordinat per professionals del Centre d'Estudis Socials de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). La proposta pretén integrar les investigacions de recerca en el camp dels estudis socials per empoderar els estudiants i els professors en la lluita contra l'exclusió social. L'entorn socioeconòmic complex que acompanya alguns dels alumnes del centre té un impacte directe en el benestar psicològic dels infants i el projecte busca, també, garantir la seva estabilitat emocional.

El Casal Claret, per la seva banda, impulsa l'Escola de la Pau, un projecte socioeducatiu d'acollida, acompanyament i convivència per a infants, adolescents i joves provinents de col·lectius i cultures diversos. La iniciativa acollirà una vuitantena de persones d'entre 6 i 22 anys que conviuen en entorns complexos des del punt de vista econòmic i social, i presenten dificultats de conducta i comportament, així com trastorns d'aprenentatge.

Finalment, el projecte de l'Associació Maresmon pretén oferir un itinerari d'integració, inserció i desenvolupament per a les dones de Manlleu que es troben en una situació de risc d'exclusió social. La iniciativa posa el focus, especialment, en les persones nouvingudes, perquè entén que sovint han de fer front a reptes d'integració encara més grans. El projecte contempla la posada en marxa de dos tallers artesanals d'oficis tradicionals, com ara la costura o la forja, pensats per facilitar la inserció laboral de les participants.
Arxivat a