Sant Tomàs celebra el 50è aniversari amb la Fura dels Baus a la plaça Major de Vic

L'entitat organitza diferents activitats i concerts durant tota la tarda de diumenge

Usuaris i treballadors, a punt per l'espectacle d'aquest diumenge
Usuaris i treballadors, a punt per l'espectacle d'aquest diumenge | Carles Fiter
25 de maig del 2017
Actualitzat a les 12:53h
Sant Tomàs ja està a punt per celebrar el 50è aniversari amb un gran espectacle de la Fura dels Baus aquest diumenge a la tarda a la plaça Major de Vic. Per festejar-ho, l'entitat ha organitzat diferents activitats com jocs, activitats, l'elaboració d'un mandala gegant i amb els concerts de BandBoo i Guillem Roma & Gots de Tuba. Sense cap mena de dubte, l'espectacle central serà la Xarxa Humana de la Fura dels Baus, on hi participen usuaris i professionals de l'entitat.

Precisament, aquest dimecres a la tarda, treballadors i usuaris de Sant Tomàs assajaven la coreografia per la performance. Tal com explicava l'Artur, ja fa més d'un mes que estan assajant per fer aquest espectacle tan especial, ja que "50 anys no es fan cada dia". En aquest mateix sentit, en Xevi, apuntava que es tracta d'una "experiència que no tornaran a viure mai més". També remarcava que faran "tan bé com puguin la coreografia", ja que van "tots a la una". Entre els protagonistes, també es respirava impaciència, com l'Aida, que reconeixia que estava "una mica nerviosa" per la Xarxa Humana.

En total hi haurà 42 penjades fent la Xarxa Humana, però s'hi involucrarà el triple de persones, unes 158. Tal com explicava, el director artístic de la Fura dels Baus, Pera Tantiñà, "es tracta de transmetre emocions" des de l'espectacle fins al públic. A la Xarxa Humana, "s'hi implica, l'usuari, el monitor i també la família", deia Tantiñà, remarcant que el més important és "el record" que quedarà per la posteritat.

Per la seva banda, el president de Sant Tomàs, Toni Ramírez, va apuntar que serà "un acte molt emotiu i empàtic". Alhora va remarcar la presència d'usuaris i professionals de l'entitat de l'espectacle, ja que "la història la fan les persones", fent referència al 50è aniversari. A més, Ramírez va apuntar que aquesta celebració "vol ser un reconeixement a la societat osonenca". Un agraïment mutu, ja que gràcies a Sant Tomàs, aquest col·lectiu "s'ha pogut desenvolupar a la comarca".

La Xarxa Humana començarà a partir d'un quart de 10 de la nit, però les altres activitats començaran a partir de les 5 de la tarda, i a les 8 del vespre hi haurà els concerts.
 

Durant els assajos per la 'Xarxa Humana' Foto: Carles Fiter