Organitzen una jornada per la recuperació de la memòria històrica a Osona

La trobada es fa a la Sala Mecenes de Casa Convalescència de Vic, aquest divendres a partir de les 5

Redacció
24 de maig del 2017
990_1405683716_guerra_civil_Vic_2
990_1405683716_guerra_civil_Vic_2
Sota el títol “La recuperació de la memòria històrica a Osona”, la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) acull aquest proper divendres 26 de maig una jornada coorganitzada juntament amb Òmnium Cultural, el Museu del Ter, el Patronat d’Estudis Osonencs i l’Ateneu de Vic.

El tret d’inici de la jornada serà a les 17 hores a la Sala Mecenes de Casa Convalescència de Vic, on també s’explicaran les activitats paral·leles, a càrrec d’Alfred Verdaguer, president d’Òmnium Cultural, juntament amb Santi Ponce, professor de la UVic-UCC i membre de la comissió organitzadora.

Tot seguit, Borja de Riquer, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, oferirà una conferència inaugural amb la presentació prèvia de Gerard Corbella, cap de l’Àrea de Continguts del Memorial Democràtic.

Tant la jornada, que seguirà amb una taula d’experiències i conclourà amb un debat conjunt, com les activitats paral·leles, volen donar veu a totes aquelles persones, grups i entitats que preserven, estudien i difonen el patrimoni heretat dels avantpassats de les famílies d’Osona, per tal de no oblidar la història i preservar el llegat viscut a la comarca durant la Guerra Civil (1936-1939) i el Franquisme (1939-1975).

D'altra banda, fins al mateix divendres 26 es pot visitar l’exposició “Exilis, fronteres i desarrelaments”, de Carles Vergés i Víctor Sunyol, a la Casa Convalescència de Vic, que es va inaugurar el passat 2 de maig amb la presentació d’Anna Palomo, crítica d’art i professora de la UVic-UCC. La celebració de la jornada sobre la recuperació de la memòria històrica a Osona compta també amb el suport del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal d’Osona i la Institució Puig-Porret.

Les inscripcions són gratuïtes i limitades, i s’han de fer a través de l’adreça electrònica ogc@uvic.cat.