Vic acaba la primera fase de la Taula de Mobilitat

Es defineixen les línies estratègiques per una mobilitat sostenible a la ciutat | Una trentena de representants de diferents àmbits participen a la primera fase d'aquest òrgan

Redacció
24 de maig del 2017
Actualitzat a les 10:58h
Vic ha finalitzat la primera fase del procés participatiu de la Taula de Mobilitat que defineix les línies estratègiques del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) de la ciutat, en els propers anys. Una trentena de representants de diferents àmbits de la ciutat han participat en cinc sessions que van començar amb una anàlisi per determinar quins aspectes cal millorar, el que s'ha d'evitar, allò que s'ha de mantenir i el que s'ha d'aconseguir amb el pla.

Amb això es va obtenir la visió de com es veu la ciutat de Vic d'aquí a 10 anys: "Una ciutat sostenible, viva i per a les persones". Segons aquesta valoració, les persones han de ser la referència del model de mobilitat perquè "Vic sigui una ciutat per a tothom, una ciutat amb un model de mobilitat sostenible i una ciutat dinàmica".

La competitivitat, l'accessibilitat, la seguretat i la sostenibilitat són els principis que han d'orientar les polítiques de mobilitat amb vuit línies estratègiques: el transport públic, les bicicletes, la mobilitat policèntrica, l'espai públic i la seguretat viària, els vianants, l'aparcament, l'educació cívica i el vehicle privat.

Després de la primera fase

Un cop es reprengui el procés de participació del PMUS per treballar en les vuit línies estratègiques, es tornarà a convocar la Taula, i després es faran sessions ordinàries per fer un seguiment del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) i el Pla Local de Seguretat Viària (PLSV), entre d'altres.

La Taula de Mobilitat va néixer al mes de novembre del 2016 i no té data de caducitat perquè és un òrgan de consulta, participació ciutadana, d'estudi, de proposta i assessorament per seguir avançant cap a una mobilitat més sostenible, eficient, segura i saludable, on hi hagi un bon encaix de la mobilitat tan de les persones com de les mercaderies, en la pròpia dinàmica socioeconòmica de la ciutat. És un instrument que busca la col·laboració del teixit social de la ciutat i, actualment, ha servit per definir els eixos estratègics que han de definir la mobilitat sostenible a Vic en els futurs anys.
 

Durant el debat de la primera fase de la Taula de Mobilitat. Foto: Aj. de Vic

Arxivat a