Ferran Latorre inicia l'atac l'Everest, el seu darrer vuitmil

Amb aquesta ascensió, l'alpinista completarà el projecte CAT14x8.000, que va iniciar el 1999

Ferran Latorre iniciant l'expedició amb el seu equip
Ferran Latorre iniciant l'expedició amb el seu equip | Twitter @BoschRM
Redacció
23 de maig del 2017
Actualitzat a les 10:22h
L'alpinista Ferran Latorre ha iniciat aquest dimarts l'expedició per coronar l'Everest, el seu catorzè vuitmil. Amb aquesta gesta, finalitzarà un repte que va iniciar amb l'Annapruna (1999) fins al penúltim el Nanga Parbat (2016). L'ascensió a l'Everest, la muntanya més alta del planeta (8.848 m), forma part del projecte CAT14x8.000, que consisteix a coronar les muntanyes de 8.000 metres que hi ha el planeta sense oxigen artificial.

Tot i que l'atac es preveia al voltant del 20 de maig, una grip va alterar el procés d'aclimatació i, per tant, va retardar l'inici de l'atac al cim de l'Everest. Si Latorre completa la gesta, passarà a formar part del grup d'alpinistes que ho han aconseguit: fins avui, només 15 persones en tota la història de l'alpinisme, i el primer català en aconseguir-ho.

Aquest cop és el setè que Latorre ho intenta. L'alpinista ha escollit la ruta clàssica del vessant nepalès, i d'aquesta manera seguirà els passos dels primers escaladors que van posar els peus al cim de l'Everest, Tenzing Norgay i Sir Edmund Hillary, el 29 de maig de 1953.

Aquesta expedició suposa que el cos i la ment de l'escalador estiguin exposades a condicions extremes. Per aquest motiu, s'està fent un seguiment complet i intens d'aquesta aventura a través de la tecnologia proporcionada per Seidor, que permet la comunicació des del Camp Base i que monitoritza la posició de Latorre, així com altres constants vitals i ambientals. Però, sens dubte, per a l'ascens al cim és clau la previsió meteorològica facilitada per Meteocat.