Vic posa en marxa el nou aparcament gratuït prop de l'hospital

El Sant Miquel Xic donarà cabuda a uns 160 vehicles i es complementa amb un espai d'esbarjo per a gossos | El cost total és d'uns 45.000 euros

El nou espai és just darrere d'Osonament
El nou espai és just darrere d'Osonament | Aj. de Vic
Redacció
23 de maig del 2017
Actualitzat a les 8:22h

El nou aparcament gratuït a la zona de Sant Miquel Xic ja s'ha posat en marxa. Tal com va avançar l'Ajuntament de Vic, s'ha habilitat un nou espai on s'hi concentren nombrosos serveis com l'Hospital Universitari de Vic (CHV), Osonament, l'Escola Guillem de Mont-Rodon o l'Oficina de Treball del Servei d'Ocupació de Catalunya.

Aquest equipament, d'uns 6.000 m2, també és una mesura que permetre resoldre la demanda creixent d'aparcaments que hi haurà la zona, ja que en un futur hi haurà l'espai Can Baumann de la UVic-UCC. El nou aparcament, de grava i sauló (com el del Sucre), està situat entre en un camp de propietat municipal, entre el carrer Julià Fàbregas i Sant Miquel Xic. Donarà cabuda a usn 160 cotxes.

Zona per a gossos

Paral·lelament, i a tocar de l'edifici d'Osonament, també s'està habilitant una nova zona d'esbarjo per a gossos d'uns 1.500 metres quadrats i que comptarà amb un punt d'aigua i de llum. Amb l'entrada en funcionament d'aquest espai, en un parell de setmanes, els propietaris que porten les seves mascotes a passejar pel parc infantil de Josep Maria Sert deixaran de fer-ho en un lloc no apropiat i així se satisfà la demanda veïnal. L'adequació de l'aparcament paisatgístic com de la zona de lleure per gossos tenen un cost aproximat de 45.000 euros.

Zona verda per als veïns

L'aparcament lliure anirà acompanyat de l'habilitació d'una nova zona verda d'aparcaments, que s'implementarà en una propera fase i que donarà prioritat al veïnat perquè pugui aparcar prop del seu habitatge. A hores d'ara s'està estudiant el nombre de places concretes de zona verda perquè s'està valorant si compartiran espai amb places d'aparcament lliures o de zona blava. Amb això, "els veïns tindran preferència per aparcar a 1 euro a la setmana", afegeix Toni Serrat. El carrer Ramon Sala i Saçala, Francesc Pla el Vigatà i Josep Maria Selva seran els carrers on es preveu prendre aquesta mesura.
 

L'aparcament dona cabuda a uns 160 cotxes. Foto: Aj. de Vic

Arxivat a