Josep M. Sucarrats guanya el primer Premi Verdaguer de Recerca

La dotació del guardó és de 6.000 euros

Casa Museu Verdaguer de Folgueroles
Casa Museu Verdaguer de Folgueroles | Adrià Costa
Redacció
22 de maig del 2017
Actualitzat a les 11:06h
Aquest dissabte es va fer públic el veredicte del primer Premi Verdaguer de Recerca en un acte públic al Centre Cultural de Folgueroles, en el marc de la Festa Verdaguer 2017. El guanyador de la primera edició d'aquest guardó va ser Josep M. Sucarrats, per a una edició crítica del Dietari d'un pelegrí a Terra Santa de Jacint Verdaguer.

El premi es convoca amb l'objectiu de fomentar la investigació sobre la figura i l'obra de Jacint Verdaguer i el seu paper essencial en la vertebració de la cultura del país, amb l'objectiu d'incentivar la tasca d'investigadors que puguin aportar noves mirades sobre el poeta i la seva obra. La dotació és de 6.000 euros.

El jurat alhora va voler deixar constància de l'alt valor del projecte que resta com a finalista, presentat per Arnau Vives, sobre Excursions i viatges, i de l'interès que també aquest projecte finalista pugui veure's realitzat en el marc de l'OC de Verdaguer en curs de la Societat Verdaguer i Verdaguer Edicions.

El jurat del Premi Verdaguer de Recerca estava integrat per Francesc Codina (designat per la Fundació Jacint Verdaguer); Pere Tió (designat per l'Ajuntament de Vic); Ramon Pinyol, Josep M. Domingo i Manuel Jorba (designats per la Societat Verdaguer i la Càtedra Verdaguer d'Estudis Literaris de la Universitat de Vic- Universitat Central de Catalunya).
 

Consulta tota la programació de la Festa Verdaguer

Recull de galeries de fotos de la Festa Verdaguer de Folgueroles