Munté destaca la figura de Verdaguer com a «resistència dels ideals i valors democràtics i de llibertat»

La consellera de la Presidència encapçala la Festa Verdaguer a Folgueroles

Neus Munté, aquest diumenge a la Festa Verdaguer de Folgueroles.
Neus Munté, aquest diumenge a la Festa Verdaguer de Folgueroles. | Adrià Costa
Redacció
22 de maig del 2017
Actualitzat el 23 de maig a les 9:41h
La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, va assistir aquest diumenge a la Festa Verdaguer de Folgueroles. Munté va presidir una festa especial, ja que enguany se celebra el 50è aniversari de la Casa Museu Verdaguer.

La consellera de la Presidència va explicar, fent referència a l'exposició "Verdaguer Segrestat. L'apropiació del mite durant el franquisme", els "intents d'apropiació i segrest per part del règim franquista" de la figura de Jacint Verdaguer amb els "intents que continuem tenint d'ingerència i apropiació d'allò que finalment és propietat només dels catalans", fent una comparativa amb la situació actual. Concretament, feia referència a la conferència d'aquest dilluns a Madrid, de Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Raül Romeva.

En aquest sentit, Munté va reivindicar el "dret de llibertat, a l'autodeterminació i a una clara apel·lació als valors democràtics". Sobre Mossèn Cinto, la portaveu del Govern va assegurar que el franquisme no va aconseguir aquesta "apropiació" perquè la "realitat és tossuda i les seves paraules i llegat ben clar". Així, va aprofitar per recordar el llegat de Verdaguer "en termes de cultura, llengua i identitat" i també de la "resistència dels ideals i valors democràtics i de llibertat".


 

Consulta tota la programació

Recull de galeries de fotos de la Festa Verdaguer de Folgueroles