Arriba la Festa Verdaguer amb una trentena d'activitats

Entre els actes del programa, que s'allargaran un mes, hi participa Arnau Tordera, Roger Mas o Jordi Lara, entre altres

Els tradicionals ballets de Folgueroles es fan diumenge al matí.
Els tradicionals ballets de Folgueroles es fan diumenge al matí. | Josep M. Costa
Redacció
17 de maig del 2017
La Festa Verdaguer d'enguany és especial. D'una banda, perquè se celebra el 50è aniversari de la Casa Museu Verdaguer de Folgueroles i, de l'altra per la renovació de la Casa Verdaguer de la Literatura de Vil·la Joana. La tradició de celebrar el natalici de Verdaguer a Folgueroles i la seva mort a Vallvidrera s'ha mantingut des de l'any 1952. Enguany, a més, Barcelona i Folgueroles s'han unit per coorganitzar conjuntament la festa per primera vegada.

El festival literari enceta el gruix d'activitats aquest dijous, 18 de maig, i s'allargaran tot un mes, fins al 18 de juny. Hi haurà escriptors com Jordi Lara, músics com Arnau Tordera i Roger Mas, i poetes com Martí Sales o Anna Gual, a més de caminades literàries, concerts i una exposició itinerant.

Més activitats a Folgueroles

La majoria d'activitats es concentren a Folgueroles. El tret de sortida dels actes coincideix amb el Dia Internacional dels Museus i, per tant, amb l'exposició que es pot veure: "Verdaguer segrestat. La utilització del mite durant el franquisme". Els actes centrals es porten a terme durant aquest cap de setmana, 20 i 21 de maig, on hi ha la conferència "Operació Verdaguer. El franquisme i la lluita per l'apropiació del mite"; el lliurament Premi Verdaguer de Recerca; o la lectura dramatitzada de Lo matí de ma infantesa de Jordi Lara.

Aquest cap de setmana, tampoc hi falten els actes més populars i tradicionals de la festa com són els ballets de Folgueroles, l'Arbre de Maig o el Mercat del Llibre Vell de Poesia.
 

Consulta tota la programació

Recull de galeries de fotos de la Festa Verdaguer de Folgueroles

Arbre de Maig de Folgueroles Foto: Josep M. Costa