Casa Tarradellas inverteix 3 milions en un magatzem de blat

Ocuparà 3.000 metres quadrats i tindrà una capacitat d'emmagatzematge de 10.000 tones

Obres del nou magatzem de Casa Tarradellas, al polígon Sot del Pradals
Obres del nou magatzem de Casa Tarradellas, al polígon Sot del Pradals | Adrià Costa
Redacció
16 de maig del 2017
Actualitzat a les 10:49h
El grup d'alimentació Casa Tarradellas ha invertit tres milions d'euros en la construcció d'un magatzem de blat en un solar del polígon del Sot dels Pradals de Vic. L'equipament està a tocar de les vies i l'estació de mercaderies per tal que pugui rebre el blat directament al nou equipament i que, primer, tingui un tractament. De fet, ja fa uns quatre anys que l'empresa dur el blat amb tren des del port de Barcelona fins a Gurb, sense utilitzar transport per carretera.

En concret, el magatzem ocuparà 3.000 metres quadrats i tindrà una capacitat d'emmagatzematge de 10.000 tones de blat que proveiran a la farinera, que acaba de doblar la seva capacitat.

La instal·lació comptarà amb sitges, una unitat de control de qualitat i un àrea de selecció per analitzar la qualitat del blat i la traçabilitat del cereal, alhora que també està dotada d'equips de preneteja que, a partir de tècniques d'aire, permetran emmagatzemar el blat ja net que després es traslladarà al molí propi per elaborar la farina de les pizzes.

En una segona fase, el magatzem tindrà una unitat de descàrrega hidràulica que li permetrà descarregar el cereal directament a les sitges d'emmagatzematge. D'aquesta manera, es tanca el cicle de transformació de blat en farina.

La nova planta de pizzes

La construcció d'aquesta instal·lació arrenca després de les obres d'una nova planta de pizzes, iniciades al desembre i que suposen una inversió de 25 milions. Aquest projecte crearà 50 llocs de treball en la primera fase que se sumaran als 1.900 empleats que ja té la companyia. El nou centre productiu destina 9.000 metres quadrats a l'elaboració de pizzes fresques i incorporarà noves línies polivalents i nous sistemes de dosatge de toppings i ingredients per a cada producte que permetran crear noves varietats de pizzes. Les pizzes Tarradellas enguany celebren el seu vintè aniversari des del seu llançament el 1997.

A més, també s'ha ampliat el molí de Casa Tarradellas que a la fi de gener va assumir una capacitat de producció de 70.000 tones anuals de farina, el doble que abans. Casa Tarradellas ha invertit 10 milions d'euros en aquest projecte, construït el 2010 i que compta amb un centre per l'estudi de les farines que millor s'adapten a cada varietat de pizza i treballant amb agricultors i cooperatives de la zona.

La companyia, fundada per Josep Tarradellas Arcarons, va celebrar aquest 2016 el seu quarantè aniversari i, el 2015, va obtenir una facturació de 859 milions d'euros, sent una de les vint marques amb major penetració en les llars espanyoles, segons l'informe Brand Footprint de Kantar Worldpanel.
Arxivat a