Isaac Peraire convida David Pérez a conèixer «in situ» el treball sobre les fosses de la Guerra Civil

La missiva està signada juntament amb l'exbatlle republicà Ramon Besora i neix de la reacció d'"indignació i fàstic" després de sentir els retrets del diputat socialista

L'alcalde de Prats de Lluçanès, Isaac Peraire
L'alcalde de Prats de Lluçanès, Isaac Peraire | ACN
Redacció
15 de maig del 2017
Actualitzat a les 17:46h
L'alcalde de Prats de Lluçanès, el republicà Isaac Peraire, i l'exbatlle d'ERC Ramon Besora han enviat una carta al diputat socialista David Pérez arran de les polèmiques declaracions que aquest últim va fer sobre l'obertura de fosses comunes a Catalunya i l'acusació a ERC d'haver impedit que no se n'haguessin obert abans "per voler amagar l'espanyolitat d'algunes víctimes".

La missiva, segons ha explicat Peraire a l'ACN, neix de la reacció d'"indignació i fàstic" després de sentir els retrets de Pérez i li explica que a Prats de Lluçanès es va obrir una fossa l'any 2004, on es van trobar set cossos. Els batlles republicans li recorden que aquella exhumació va ser possible gràcies a l'impuls del consistori, ERC i del Govern de la Generalitat, amb Josep Bargalló com a Conseller en Cap, i el president Pasqual Maragall, "del mateix partit que vós, encara que llavors representava uns altres valors", li etziba la carta. Peraire i Besora el conviden a visitar 'in situ' Prats de Lluçanès per conèixer el treball sobre les fosses i li retreuen el fet que no hagi demanat disculpes o dimitit del Parlament.

La carta enviada a David Pérez expressa la "satisfacció" per part d'Esquerra Republicana a Prats de Lluçanès amb els treballs que s'han dut a terme fins ara en relació a les fosses comunes de la Guerra Civil i també posa en valor els projectes del Govern "per seguir treballant per la memòria i la dignitat de les víctimes". La missiva posa en dubte, en canvi, si les declaracions de Pérez responen a un simple desconeixement "potser no malintencionat".

L'alcalde de Prats, Isaac Peraire, ha explicat que la visita que proposen a David Pérez inclourà conèixer l'indret on es va exhumar la fossa, el lloc on es va col·locar un monòlit en record de les persones que van lluitar durant la guerra i una visita al cementiri per veure la làpida on descansen els sis cossos dels set que es van trobar a la fossa de Puigvistós i que encara no s'han pogut identificar. També se li oferirà una visita al possible indret on es faran més treballs en una segona fossa a partir d'aquest estiu i que s'emmarca al Pla de Fosses 2017 del Govern.
Arxivat a