Detecten irregularitats a les obres del teatre de Calldetenes

Un informe de l'Oficina Antifrau de Catalunya considera que hi ha factures duplicades d'un valor de 80.000 euros | L'Ajuntament del municipi es compromet a aclarir els fets

Redacció
12 de maig del 2017
Actualitzat el 15 de maig a les 15:46h
L'Ajuntament de Calldetenes, durant l'etapa de l'exalcalde Jaume Mas (ERC), hauria comès irregularitats a les obres de l'Auditori Teatre de Calldetenes. Així ho apunta un informe de l'Oficina Antifrau de Catalunya que ha detectat factures duplicades i irregularitats en l'execució de l'equipament, inaugurat el 2007.

Concretament, tal com apunten diferents mitjans locals, l'informe detecta errades en el procediment de construcció, factures duplicades (que s'elevarien a 80.000 euros) i obres adjudicades a empreses que primer presentaven ofertes molt baixes, però que acabaven cobrant un import similar o més alt al que presentaven la resta d'empreses.

Les irregularitats surten a la llum deu anys després d'haver estat inaugurat l'equipament. Antifrau considera que l'Ajuntament ha de fer una revisió d'ofici dels actes emesos. L'Ajuntament de Calldetenes (format per PDECat i la CUP), que ho va explicar en el ple d'aquest dilluns, es compromet a aclarir els fets. D'altra banda, ERC, ara a l'oposició, que era el grup que governava el municipi quan es van donar aquests fets, també es va posar al costat de l'equip de govern per investigar l'afer.