L'Atlàntida estrena el musical «El Mikado»

Una cinquantena d'alumnes de Secundària d'arreu d'Osona pujaran als escenaris per interpretar l'obra | L'espectacle es pot veure en dues sessions dissabte a les 6 de la tarda i a les 9 del vespre

Un bocí del musical representat al carrer
Un bocí del musical representat al carrer | YouTube
Redacció
11 de maig del 2017
Actualitzat a les 16:01h

Una cinquantena d'alumnes de 13 centres de Secundària d'Osona pugen als escenaris aquest dissabte interpretar el musical El Mikado al Teatre Atlàntida de Vic. L'espectacle s'inspira en la versió de l'opereta còmica que va interpretar Dagoll Dagom l'any 2005, amb la versió d'Arhur Sullivan. Aquests alumnes faran de cor al repertiment format per disset solistes, l'Orquestra de Cambra de Vic i la col·laboració d'Arnau Tordera d'Obeses, interpretant el mateix Mikado.

Durant la presentació de l'espectacle, Ramon Ferrer, cap de programació de L'Atlàntida, Centre d'Arts Escèniques d'Osona, va remarcar "la validesa artística" del projecte, apuntant que es tracta d'"un musical de veritat". Per la seva banda, la nova directora general de la Fundació L'Atlàntida, Montse Catllà, va explicar que es tractava d'una producció participativa i la importància dels agents educatius "per donar-hi forma".
 

A la sessió de la cantata d'aquest dimarts hi ha participat uns 200 alumnes d'una dotzena de centres de Secundària de tot Osona Foto: ACN


Segona edició de Fem un musical

Aquesta producció forma part de la segona part del projecte "Fem un Musical". Més de 600 alumnes d'aquests 13 centres han participat durant tot el curs en el projecte educatiu. El març ja van poder participar en les cantates al Teatre l'Atlàntida; i aquest dissabte de maig, es farà el musical amb la participació d'una cinquantena d'alumnes seleccionats expressament per al musical. L'espectacle tindrà dos passis: a les 6 de la tarda i a les 9 del vespre.

El Mikado és la segona edició de "Fem un musical". La primera vegada, abril del 2012, l'Atlàntida va acollir l'estrena de Joseph i l'increïble abric en technicolor. Aquesta obra va ser interpretada per alumnes de les escoles de Vic. Enguany, s'ha ampliat la participació als centres d'arreu de la comarca. Així ho remarcava l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, apuntat que era "un projecte de comarca", on un total de 7 municipis (Vic, Torelló, Gurb, Calldetenes, el Voltreganès, Roda i Centelles) hi participaven.

Els responsables d'aquesta iniciativa són l'Atlàntida i l'Ajuntament de Vic i s'ha comptat amb la col·laboració del Centre Recursos Pedagògics d'Osona, l'Escola d'Art i Superior de Disseny de Vic, el Consell Comarcal d'Osona i el patrocini de la Fundació Girbau. Els centres educatius que han participat en el projecte són: Institut de Vic, Institut Jaume Callís, Col·legi Sagrat Cor de Vic, Escorial de Vic, Escola Sagrats Cors de Torelló, Escola Sagrats Cors de Centelles, Institut de Gurb, Institut Les Margues de Calldetenes, Institut del Voltreganès, Escola Rocaprevera de Torelló, Institut Escola Marta Mata de Torelló, Institut Miquel Martí i Pol de Roda de Ter, i Escola Casals Gràcia de Manlleu.
 

Compra les entrades de l'espectacle

 

Escoles i institucions que participen al projecte Foto: Carles Fiter

Arxivat a