La Generalitat invertirà uns 60 milions en tres anys per millorar la C-17

35 milions aniran destinats a la connectivitat entre Granollers i Mollet del Vallès, i uns 20 a incrementar la seguretat entre La Garriga i Centelles

Redacció
10 de maig del 2017
Actualitzat el 11 de maig a les 9:01h

Mayoral i Font, aquest dimarts a Granollers Foto: Ajuntament de Granollers



La Generalitat destinarà uns 60 milions d'euros en tres anys a millorar la mobilitat i la seguretat de la C-17. Així ho va anunciar aquest dimarts a Granollers al secretari d’Infraestructures i Mobilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat, Ricard Font, que ha participat en el Consell General de la Xarxa C-17 que s'ha fet a la capital del Vallès Oriental.

Font precisava que el gruix més important de les inversions es farà entre Parets del Vallès i Granollers, on es destinaran 35 milions d’euros per sis projectes. Aquests projectes s’haurien d’anar executant a partir de l’any 2018 i ajudaran a descongestionar la via amb la incorporació de tercers carrils. També es preveu la construcció dels enllaços amb Montmeló i l’empresa Mango a Lliçà d’Amunt, la millora dels enllaços de la Vinyota de Mollet i el de la connexió de l’AP-7 a la zona de Parets del Vallès.

Més de 20 milions entre la Garriga i Centelles

Font també va explicar que es destinaran més de 20 milions per millorar la seguretat viària, que se centraran sobretot en el tram entre la Garriga i Centelles: la renovació del paviment i de les mesures de seguretat del tram entre Parets i la Garriga, un projecte que ja s’està executant; instal·lar ferm antilliscant en els punts més complicats entre la Garriga i Centelles, més millores dels tal·lusos, eliminar els bonys de la calçada en sentit nord entre Aiguafreda i Centelles, millorar els enllaços del Pinós, a Seva, la millora dels enllaços del Pinós, a Seva, entre d’altres.
 

Imatge que oferia el Consell General de la xarxa C-17 que s'ha fet a Granollers Foto: Ajuntament de Granollers


Els desdoblaments de la R3 "sembla que avancen"

Pel que fa a la R3, Font, va assegurar que les converses amb el Ministeri de Foment “sembla que avancen” i que caldrà licitar les obres pels desdoblaments parcials Vic-La Garriga, i La Garriga-Parets del Vallès. Tot i que des de la Xarxa C17 es demana el desdoblaments total de la R3. 

Font va participar al Consell General de la Xarxa C-17, un òrgan format per 19 ajuntaments, 2 consells comarcals i 15 empreses, entitats i fundacions. En aquesta trobada s’hi va aprovar la incorporació de CCOO i UGT del Vallès Oriental i es van repassar els projectes estratègics en els que està treballant l’associació, amb especial atenció precisament a la C-17 i la R3.

En acabar el Consell General de l’entitat va tenir lloc la sisena jornada tècnica de la Xarxa C-17, que va servir per presentar el Pla d’Acció per al Desenvolupament d’Infraestructura de Recàrrega per al Vehicle Elèctric 2016-2019, a càrrec de la directora de l’ICAEN, Assumpta Farran. El president de la Xarxa C-17 i alcalde de Granollers, Josep Mayoral, va explicar que la Xarxa té la vocació que la C-17 sigui una via exemplar en el desplegament del vehicle elèctric: “És el moment de parlar de concrecions en matèria d’infraestructures, al voltant del vehicle elèctric i estudiant la mobilitat dels polígons industrials i el seu desenvolupament.”