Adjudiquen la redacció de dos projectes de millora de la seguretat a la C-17 entre la Garriga i Centelles

La inversió total prevista és de 7,2 milions d'euros | les obres corresponen al reforçament del ferm i d'elements com la senyalització, el drenatge i les barreres de seguretat

Vista de la C-17 a Tagamanent
Vista de la C-17 a Tagamanent | Adrià Costa
Redacció
04 de maig del 2017
Actualitzat a les 16:58h
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat la redacció de dos projectes de millora de la seguretat viària a la C-17 entre la Garriga i Centelles. En concret les obres corresponen al reforçament del ferm i d'elements com la senyalització, el drenatge i les barreres de seguretat. Segons informa Territori, aquestes actuacions pretenen millorar les condicions de seguretat i comoditat en la conducció i garantir un adient estat de conservació de la carretera. Els projectes corresponen a dos trams de la C-17 que sumen prop de 16 quilòmetres: la Garriga-Tagamanent (8,5 km) i Tagamanent–Centelles (7,3 km). La redacció dels projectes s'ha adjudicat per un import de 128.000 euros cadascun. La inversió estimada per a l'execució de les obres és de 7,2 MEUR.

Les actuacions que es preveuen als projectes són, principalment, la renovació del ferm, amb un tractament previ d'aquells punts que presentin flonjalls o irregularitats o estiguin més desgastats; la substitució de barreres de seguretat; la millora de la senyalització; la reparació i substitució, si s'escau, dels junts d'estructures que estiguin deteriorats; i la revisió dels elements que faciliten el drenatge de la carretera.

Segons informa Territori en un comunicat, els projectes tindran en compte els mètodes i planificacions d'obres que permetin minimitzar les afectacions en el trànsit durant l'execució dels treballs.

Millores addicionals a la C-17

Paral·lelament, Territori i Sostenibilitat ha iniciat aquesta setmana els treballs de millora a la C-17 entre Parets del Vallès i la Garriga, amb un pressupost de 3 MEUR. Així mateix, té en licitació dues obres de seguretat viària entre el Vallès Oriental i Osona per un valor total de 2,2 milions d'euros: millora de les característiques superficials del ferm en el tram entre la Garriga i Centelles i de protecció de talussos entre Granollers i Centelles.
Arxivat a