Tona es converteix amb terra de màgia

El municipi acull la segona edició del festival Una Tona de Màgia, del 5 al 7 de maig, que compta amb una quinzena de mags | La programació s'ha ideat amb l'objectiu d'explicar el passat, el present i el futur de la màgia

El Festival Internacional de Màgia de Tona, l'any passat
El Festival Internacional de Màgia de Tona, l'any passat | Josep M. Costa
Redacció
04 de maig del 2017
Actualitzat el 05 de maig a les 20:12h
El festival Una Tona de Màgia celebra la seva segona a partir d'aquest divendres fins al diumenge, 7 de maig, convertint-se així amb terra de màgia. Entre les novetats d'enguany hi haurà un Circ de Puces d'estil victorià, una gala internacional de màgia de prop o un show room on es podran veure 14 diagrames amb peces històriques relacionades amb la màgia van del 1700 al 1950. Tal com explicava el director artístic del festival, el mag tonenc Jordi Pota, la programació s'ha ideat amb l'objectiu que representi "el passat, el present i el futur de la màgia per entendre d'on venim, saber on som i predir on hem d'anar".

Tona de Màgia comença aquest divendres i l'encarregat de donar el tret de sortida és el Sopar Màgic, que tindrà lloc a la Ferreria de Tona amb un menú elaborat expressament per a l'ocasió. En el transcurs de la vetllada hi haurà diferents actuacions de màgia i, entre aquestes, el públic podrà veure els trucs que oferirà el padrí d'enguany del festival, el músic Jan Riera, del grup Els Catarres.

La programació del festival compta amb la participació d'una quinzena de mags, entre els que destaca la presència del Mag Lari (7 de maig;) el mag espanyol Dani Daortiz, que participarà a la Gala Internacional de Màgia de Prop juntament amb Isaac Jurado i Paco González (7 de maig); o els mags Jérôme Helfenstein, Yunke, Xavier Tapias, Jordi Pota i Mag Gerard, que participaran a la Gala Internacional de Màgia que tindrà lloc (6 de maig).

El festival aquest any augmenta un 42% el pressupost i comptarà amb una xifra de 50.000 euros. Segons va detallar el mag Jordi Pota, un terç del pressupost està finançat per l'Ajuntament de Tona i la Diputació de Barcelona; el segon terç està finançat per fons privats; i l'últim terç es finança amb les entrades dels espectacles.
 

Consulta tota la programació

Arxivat a