Creen els Premis ADNemprèn que premiaran l'esperit emprenedor de la Catalunya Central

L'Ajuntament de Torelló, Mas Vinyoles Venture Factory i la Universitat de Vic-UCC posen en marxa aquests guardons, que volen ser referents al territori | Es divideixen en quatre categories:

Tarrats, Llobet i Romans, aquest dimecres passat a la presentació dels nous guardons
Tarrats, Llobet i Romans, aquest dimecres passat a la presentació dels nous guardons | Carles Fiter
Redacció
28 d'abril del 2017
Els emprenedors tenen una nova oportunitat. L'Ajuntament de Torelló, Mas Vinyoles VentureFactory i la Universitat de Vic-UCC han posat en marxa els Premis ADNemprèn que té per objectiu trencar els estereotipis associats a l'emprenedoria i identificar l'ADN de l'emprenedor, més enllà del projecte.

Així ho explicava el primer tinent d'alcalde i regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Torelló, remarcant que "la finalitat principal és reconèixer l'esperit emprenedor de les persones". Durant la presentació, Romans també va explicar el procés de gestació d'aquests guardons des del consistori de la Vall del Ges. Els premis ADN abastaran tota la Catalunya Central, concretament les comarques d'Osona, la Garrotxa, el Bages, el Berguedà, el Moianès, el Solsonès i el Ripollès.

En representació de la UVic-UCC, Elisenda Tarrats va refermar el compromís de la universitat amb l'emprenedoria que, en aquest cas, es manifesta amb la seva implicació en els Premis ADNemprèn. Per la seva banda, el president de Mas Vinyoles VentureFactory, Ermen Llobet, va detallar les bases dels premis, que contemplen quatre categories: "els que comencen, els que es transformen, els que impacten al nostre ecosistema des de la ciutat i els referents".
 
Categories
- ADN Starter, distingirà la trajectòria d'una persona emprenedora i la seva projecció de futur associada al o als projectes que hagi promogut i/o estigui promovent.

- ADN Transformer, guardonarà la trajectòria d'una persona major de 48 anys que hagi reorientat la seva carrera professional vers l'emprenedoria, tot valorant el projecte que estigui promovent i la superació del plus de dificultat que sol presentar-se en aquest cas.

- ADN Smart Clean, premiarà una persona emprenedora (o un equip) que lideri un projecte empresarial tecnològic, sòlid i innovador en els camps de les anomenades cleantech o smart tech.

-ADN Gurú, s'institueix amb caràcter honorífic per a una persona amb una llarga trajectòria emprenedora, que encarni els atributs de l'ADNemprèn i pugui representar un referent per a les noves generacions d'emprenedors.

Tot i que encara no està tancat la xifra econòmica de cadascun dels guardons, es preveu que cada categoria rebrà 5.000 euros, excepte l'ADNGurú que és un títol honorífic. A partir d'ara i fins al 31 de juliol estarà obert el termini de presentació de candidatures. Després de la pertinent valoració del jurat (que s'està constituint), el veredicte dels premis es farà públic en un acte que tindrà lloc a Mas Vinyoles durant a l'octubre.

Aquests premis volen distingir la trajectòria d'emprenedors sorgits a la Catalunya Central que siguin referents per a tothom qui aposta per l'emprenedoria, com a forma d'encarar el futur professional i generar impacte econòmic i social. Els Premis ADNemprèn reben el suport d'empreses i institucions de la Catalunya Central, com són l'Obra Social "La Caixa", l'Ajuntament de Torelló, Bassols Energia, Grup Oliva Torras, TESEM, Associació d'Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA) i Grup Vilar Riba.
 

Consulta tota la informació

Arxivat a