Canvi radical de temps: pluja, tempestes... i neu al Pirineu

Els núvols aniran guanyant terreny i a la tarda les precipitacions escombraran el país, d'oest a est | La cota de neu dimecres se situarà tan sols als 1.000 metres

Un camp de colze que contrasta amb un cel ennuvolat
Un camp de colze que contrasta amb un cel ennuvolat | Josep M. Costa
Redacció
25 d'abril del 2017
Canvi radical de temps a la vista. Aquest dimarts, després de dies d'ambient esplèndid, tornaran les precipitacions, localment intenses. A mesura que avanci el matí els núvols aniran guanyant terreny i ja es podrien escapar els primers ruixats a l'Alt Pirineu. Les màximes, això sí, encara seran força altes i se situaran arreu entre els 19 i els 24 ºC.

Les pluges es generalitzaran a la tarda. Ho faran escombrant el país d'oest a est. A més, localment, ho podran fer acompanyades de tempestes i calamarsa. En aquest sentit el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per intensitat de pluja a les comarques de la meitat nord del país. La cota de neu, per la seva banda, començarà a 2.500 metres però al final de la jornada se situarà a l'entorn dels 1.500.

La inestabilitat es mantindrà de cara al dimecres on la baixada de temperatures ja es començarà a notar. La cota de neu, de fet, baixarà fins a tan sols 1.000 metres al Pirineu –de cara a dijous en punts com la Val d'Aran podria baixar encara més-. Els xàfecs es concentraran especialment a les comarques de Barcelona i Girona.

Les temperatures, per la seva banda, tocaran terra la nit de dijous a divendres amb possibles glaçades a l'interior. De cara al cap de setmana s'espera una progressiva recuperació dels termòmetres i una clara estabilització del temps.