Sant Julià de Vilatorta celebra el 40è Aplec Caramellaire

Aquest diumenge el municipi acull quatre corals d'arreu de Catalunya que interpretaran les seves peces

Caramelles del Roser, el diumenge de Pasqua
Caramelles del Roser, el diumenge de Pasqua | Joan Parera
Redacció
21 d'abril del 2017
Actualitzat a les 17:01h
Sant Julià de Vilatorta celebra el 40è Aplec Caramellaire aquest diumenge, 23 d'abril. Com cada any, corals d'arreu de Catalunya van fins aquest poble per cantar el seu repertori. Enguany serà la sisena edició del nou format del certamen caramellaire que se celebra el diumenge després de Pasqua. L'any 1977 va néixer com a concurs de colles de caramelles, es va transformar anys després en trobada caramellaire i finalment es va reconvertir en aplec per adaptar-se als nous temps i trobar-li un encaix adient amb el tarannà de les colles.

L'aplec convida un nombre limitat de colles per posar en relleu en la seva presència. Per això, la jornada comença amb el Tomb caramellaire on les colles convidades canten una caramella en diversos punts del nucli antic (pl. de l'Ajuntament, c. de Sant Roc, davant del Casal Núria, davant de can Sunyer i pl. de l'Església). A partir de dos quarts de 12, les colles es reuneixen a l'escenari de la plaça Major on cada grup interpreta 5 o 6 peces.

Les colles participants d'enguany són la coral la Vinya de Sants (Barcelona), la Societat Coral la Cuitora (La Llacuna), la Societat Cora la Lira (Sant Cugat del Vallès) i el Cor Josep Anselm Clavé (Catalunya Nord). Encetarà l'aplec la Coral Cants i Rialles de Sant Julià de Vilatorta i el tancaran les mateixes Caramelles del Roser. La trobada acabarà amb un dinar de germanor amb totes les colles.
 

Recull de galeries de les Caramelles del Roser