Quatre llibres osonencs, per aquest Sant Jordi

Teresa Saborit, Jordi Lara, Bruna Generoso i Enric Casulleras presenten nous llibres

Teresa Saborit, Jordi Lara, Antoni Pladevall, Bruna Generoso i Enric Casulleras.
Teresa Saborit, Jordi Lara, Antoni Pladevall, Bruna Generoso i Enric Casulleras. | Adrià Costa
Redacció
21 d'abril del 2017
Actualitzat a les 20:00h
Com cada any, l'Institut de Vic ha acollit una nova edició de l'acte literari Els nostres escriptors ens visiten. Aquest dijous, el professor de literatura Antoni Pladevall presentava els autors als alumnes de batxillerat i cicles formatius del centre per "desmitificar els escriptors". Pladevall va explicar que des de la primera edició (2005), han passat per l'IES Vic un total de 42 escritpros diferents que han presentat 75 llibres (alguns han repetit).

Els escriptors que van visitar al centre van ser Enric Casulleras amb Parlem d'economia amb els joves (Assaig); Bruna Generoso amb Abstraccions i certeses (Poesia); Jordi Lara amb Mística conilla (Narrativa); i Teresa Saborit amb Els llops ja no viuen als boscos (Narrativa).
 
Els llops ja no viuen als boscos  - Teresa Saborit
Teresa Saborit narra els set pecats capitals en set relats diferents on els protagonistes són infants que pateixen o han patit abusos, assetjaments, maltractaments... L'escriptora gurbetana explica aquests relats des de la perspectiva de l'infant, utilitzant fins i tot, el seu llenguatge. Saborit va guanyar el premi literari 7lletres amb aquest recull de contes, que estan vinculats amb els contes clàssics. Aquest cop, però els llops ja no són només als boscos.
 

Teresa Saborit Foto: Adrià Costa

 
Parlem d'economia amb els joves - Enric Casulleras
El doctor en Política Econòmica i professor de la UVic-UCC Enric Casulleras repassa els orígens del capitalisme i, sobretot, les causes i els efectes de la crisi del 2008. Tot això explicat de manera que ho puguin entendre tots els públics, facilitant així la comprensió dels fenòmens més complexos de l'economia global. Casulleras enllaça la vida diària amb l'economia i els reptes de cadascun per poder-ho canviar.
 

Enric Casulleras Foto: Adrià Costa

 
Mística conilla - Jordi Lara
Mística conilla aplega sis relats llargs que van des d'un sopar d'exalumnes de l'escola, fins a un ancià que deixa la seva dona per una fada d'aigua. El vigatà Jordi Lara narra sis històries diferents preservant l'intensitat d'una novel·la. L'amor del país, les edats de la vida, el misteri de l'art són alguns dels temes que apareixen en les històries de Lara.
 

Jordi Lara Foto: Adrià Costa
 

Abstraccions i certeses - Bruna Generoso
Abstraccions i certeses es tracta del segon recull de poesia de Bruna Generosa. Tal com explica l'autora són "la cara i la creu de la vida". El llibre està dividit en dues parts, cadascuna d'aquestes amb 19 poemes. Una part tracta sobre els moments bons com l'amor correspost, i l'altra, de la mort, per exemple. La filòloga i escriptora de Sant Hipòlit de Voltregà va guanyar el premi València Jove de Poesia.
 

Bruna Generoso Foto: Adrià Costa