Carles Mundó inaugurarà la biblioteca de Les Escoles de Gurb aquest divendres

El conseller de Justícia de la Generalitat va iniciar el projecte quan era regidor d'Ensenyament a l'Ajuntament del municipi

Redacció
20 d'abril del 2017
Actualitzat a les 16:01h
El conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Carles Mundó inaugurarà aquest divendres, 21 d'abril, la biblioteca de les escoles de Gurb. El també gurbetà estarà acompanyat de les autoritats locals i representants de les empreses col·laboradores i la direcció del centre. L’acte començarà a les 5 de la tarda amb la recepció de les autoritats i la visita a l’escola i la biblioteca. Tot seguit a dos quarts de 6 de la tarda es durà a terme l’acte festiu al porxo de l’escola.

El 2012 es va iniciar el projecte de la biblioteca amb la signatura d’un conveni de col·laboració a tres bandes, entre l’Ajuntament, representat per Mundó que llavors era el regidor d’ensenyament; la direcció del centre i la Fundació Privada Casa Tarradellas, amb l’objectiu d’establir un conveni de col·laboració per participar en la remodelació de la biblioteca escolar del centre, establint com a eix principal la integració de les TIC en el procés d’aprenentatge. Un cop adequat l’espai, s’inicia la tria i catalogació dels llibres.

El curs 2015-2016 gràcies a un concurs de dibuix organitzat per Calidad Pascual, s’estableix un conveni de col·laboració entre el centre i l'empresa, per continuar treballant donant impuls de posar en marxa la biblioteca. Calidad Pascual fa donació de 10 ordinadors NUKS per ubicar-ne una part d’aquests a la biblioteca, i la resta a l’aula d’informàtica, així com un quadre amb la mascota de la biblioteca fruit d’aquest concurs.

Aquest projecte de la Biblioteca és el resultat d’un treball compartit amb l’entorn. Les Escoles és un centre que pretén fomentar la participació i la implicació de tota la comunitat educativa en el projecte d’escola, potenciant així el vincle entre escola i municipi.