Unes 25.500 persones visiten el Museu del Ter durant el 2016

El museu de Manlleu publica la memòria d'activitats

Redacció
11 d'abril del 2017
Actualitzat el 12 d'abril a les 11:49h

Una de les exposicions que ha acollit el museu durant l'any passat Foto: Redacció


El Museu del Ter ha publicat la seva memòria d'activitats del 2016. El 2016 ha estat un any important per a l'arquitectura institucional del Museu del Ter amb la incorporació del Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis (CERM) a la UVic. El CERM, creat l'any 2001, és un component originari del Museu del Ter, i des de l'1 de setembre de 2016 està associat a la Universitat de Vic (UVic-UCC). Tot i això, segueix vinculat al Museu del Ter, on és la seva àrea ambiental.

En total el Museu ha realitzat 64 activitats realitzades, desplegades en 589 sessions, que sumen un públic total de 25.516 persones. Aquest es desglossa de la següent manera: 2.567 visitants individuals, 3.125 en grups organitzats, 9.219 alumnes, 4.169 visitants a les exposicions temporals, 3.132 participants en activitats pròpies del Museu, i 3.304 participants en activitats acollides al Museu.

Exposicions temporals

D'altra banda, durant l'any 2016 el museu ha acollit 11 exposicions temporals. Cal destacar que 8 han estat de producció pròpia, entre les que destaquen "La fotografia de Cintet Rifà Anglada. Una mirada etnogràfica (1900-1930)" que també es va poder veure al Cercle Artístic de Sant Lluc a Barcelona, i la dedicada a l'intel·lectual manlleuenc Antoni Pous amb motiu dels 40 anys de la seva mort. Alhora cal remarcar la temàtica i singularitat l'exposició "El Ter mor al Mediterrani", amb fotografies de Sergi Cámara sobre el drama dels refugiats a les illes gregues de Lesbos i Kos. Aquesta exposició va ocupar les façanes exteriors del Museu i es completava amb un conjunt de 10 fotografies flotants sobre el riu Ter.

Compromís amb l'educació

El compromís amb l'educació continua sent una prioritat pel Museu del Ter. L'any 2016 van participar de les activitats i projectes educatius organitzats pel museu 9.219 alumnes. En aquest àmbit cal destacar dues grans línies d'actuació. D'una banda les activitats (tallers, sortides, visites guiades...) pròpies de l'oferta educativa del museu i per altra els projectes singulars desenvolupats amb els centres educatius de l'entorn, entre els que destaquen el desplegament del projecte MagneTer amb l'Institut del Ter per al desenvolupament d'un projecte educatiu innovador, de qualitat i atractiu; el projecte Faig, amb la realització d'activitats d'aprenentatge-servei amb la Salle de Manlleu; i la participació a la Setmana Ambiental de Manlleu amb diferents activitats educatives, entre d'altres.

El Museu del Ter de Manlleu és un museu de territori i societat que treballa sobre el patrimoni natural i cultural del riu Ter i altres temàtiques de caràcter local i comarcal en els àmbits de la recerca, la documentació, l'educació, el turisme, la custòdia, la divulgació i la dinamització cultural. Participa i col·labora en diverses xarxes d'abast nacional, com el sistema del Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, l'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial de la Direcció General de Cultura Popular i Tradicional, i la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona.
 

El resum en infografies Foto: Aj. de Manlleu

Arxivat a