L'Escola Puig-Agut i l'Escola de Música de Manlleu fan una aliança educativa

L'acord sorgeix en el marc del Projecte Educatiu de Ciutat

Redacció
11 d'abril del 2017
Actualitzat el 12 d'abril a les 11:49h

La iniciativa està emmarcada en el Projecte Educatiu de Ciutat Foto: Aj. de Manlleu


L’Escola Puig-Agut i l’Escola de Música de Manlleu van presentar a finals de març, en el marc d’una jornada on s’explicaven els projectes Magnet i els Tàndem, una aliança educativa sorgida i treballada en un dels grups de treball vinculat al Projecte Educatiu de Ciutat.

Tal com explica l'Ajuntament en una nota, la iniciativa va en la línia del projecte MagneTer, una aliança entre l’Institut del Ter i el Museu del Ter, que des del curs passat estan treballant conjuntament un projecte educatiu innovador entorn del patrimoni cultural i natural del Ter.

La jornada va comptar amb la participació de 70 persones procedents de tot Catalunya i va oferir, en primer lloc, una taula de diàleg per explicar altres models i experiències d’èxit d’aliances educatives d’altres municipis catalans, entre elles, el projecte MagneTer de Manlleu, el Montsalvatge de Santa Eugènia (Girona) o el Fem Tàndem Escola + Cultura de l’Hospitalet del Llobregat.

En què consisteix l'aliança educativa entre els dos centres?

L’aliança educativa entre l’Escola Puig-Agut i l’Escola de Música té com a objectiu principal fomentar l’interès de les famílies en la proposta educativa de l’Escola Puig-Agut, tot oferint una formació musical integrada dintre el currículum educatiu del centre. El projecte compta amb el suport de l’Ajuntament de Manlleu i la Diputació de Barcelona en el marc del Projecte Educatiu de Ciutat de Manlleu.

La proposta té els següents objectius: millorar el rendiment acadèmic de l'alumnat; facilitar el desenvolupament personal de l'alumnat a través de la pràctica musical; aconseguir transformar l'Escola Puig-Agut en un centre educatiu de referència en l’àmbit musical; fomentar la cohesió social afavorint la igualtat d’oportunitats; i diversificar la composició social de l’alumnat de l’Escola Puig-Agut i l’Escola Municipal de Música, entre moltes altres coses.

Aquest projecte té una primera fase de 3 anys per implantar-se en la seva totalitat. Actualment s’està buscant finançament per a poder executar el projecte, però la previsió seria començar a desenvolupar-lo al llarg del curs 2017-2018 i durant els cursos 2018-19 i 2019-2020 consolidar-lo i ampliar les línies de treball fins a cobrir tots els nivells educatius.
 

Durant la jornada Foto: Aj. de Manlleu

Arxivat a